I kjølvannet av Operasjon HiOA har det kommet mange nye studentforeninger på Høyskolen. En av dem som er i oppstartfasen er et studentlag av Amnesty Norge. Praktikant i Amnesty, Katinka Troye gir deg 10 grunner til hvorfor akkurat du bør engasjere deg i en humanitær studentforening

Katinka Troye er praktikant i Amnesty Norge

For meg har engasjement alltid vært en viktig del av hverdagen. Jeg var selv involvert i en rekke foreninger og sportsklubber som student i England. Ja det stjal mye av tiden min og det var selvfølgelig ganger jeg hadde mer lyst til å sitte hjemme å se en film enn å gå på møte eller trening. Selv om det var tids- og ressurskrevende ville jeg tatt de samme valgene igjen (kanskje til og med blitt med i flere foreninger). Jeg fikk så mye mer igjen enn hva jeg selv ga. Jeg fikk erfaringer som jeg har hatt nytte av senere. Jeg møtte så mange morsomme, bra, (rare) og intressante mennesker som fascinerte, gledet og beriket min studietid på så mange måter at det lett overskygger alle de dagene som var slitsomme og tunge.

Det nytter å bry seg

Engasjement i humanitære foreninger gir deg også mulighet til å engasjere deg for andre. Du kanvære en viktig bidragsyter for at andre for en bedre hverdag, flere muligheter og tilgang på rettigheter og friheter de har rett på. Som medlem i Amnestys lokalgruppe ved universitetet hadde jeg mulighet til å se hvor viktig arbeidet er. Det nytter å bry seg, det nytter å skrive brev og skrive under på aksjoner. I hele 1 av 3 saker blir det endring og siden oppstart i 1960 har Amnestys medlemmer vært bidratt til å få over 50.000 fanger løslatt.

Under har jeg listet ti grunner til å bli med i et av Amnestys lokal- eller studentlag:

1.        Du får muligheten til å stå opp mot urett og være en del av verdens største menneskerettighetsorganisasjon

2.        Du får innblikk i hvordan man jobber i organisasjoner og holder deg oppdatert på hva som skjer verden rundt.

3.        Du er med på å gjøre en forskjell!  Det nytter å bry seg. Siden 1960 har 50.000 samvittighetsfanger blitt løslatt grunnet Amnestys arbeid.

4.        Du får viktig erfaring som ikke kan læres gjennom studier – kompetanse som du kan dra nytte av under og etter studietiden

5.        Du blir mer sosial og får flere venner

6.        Du møter mennesker som brenner for det samme som deg

7.        Du har mulighet til å jobbe med dine hjertesaker

8.        Du får større nettverk, noe som er viktig når studietiden er over og man skal ut i arbeid

9.        Du blir lykkelig av å jobbe som frivillig. (Du kan spise så mange epler du vil, frivillig arbeid gir den beste helsegevinsten!)

10.        Du får mulighet til å skille deg ut og vise at du tar iniativ

Vis frem engasjementet

Engasjement i studietiden er alfa omega for å få seg jobb etter utdanning. Det er selvfølgelig viktig å gå i forelesninger, men studiet fungerer som en inngangsbillett og engasjement er med på å få deg videre. Å være en del av en studentgruppe gir deg mulighet til å opparbeide kompetanse som arbeidsgivere ser etter. Du får vist at du tar iniativ, at du kan jobbe i team og at du er engasjert. I tillegg får du erfaring fra kampanjearbeid og planleggingsarbeid. Det å vise at du er interessert i feltet utover det som kreves av pensumet gjør deg til en sterkere kandidat på jobbmarkedet.

Fortsatt usikker? Kanskje Jens Stoltenberg kan inspirere, på karrieredagen på NTNU i februar sa han følgende til studentene: «Noen ganger er det viktigere med karakter og engasjement, enn gode karakterer. Søk etter det som engasjerer deg og tilsynelatende kjedelige ting kan bli inspirerende. Kjedelige folk får kjedelige jobber»

Og hvem vil vel ha en kjedelig jobb?

28 april holder Katinka informasjonsmøte på HiOA for studenter som kan tenke seg å danne et studentlag. Er du også interessert? Mer info om oppstarten kan du finne her