Året nærmer seg slutt, og vi er inne i tiden for kåringer og tilbakeblikk. I år har vi i SiO Foreninger tenkt mye nytt, og testet ut flere konsepter og arrangementer for første gang. Her er åtte ting vi er stolte av å ha fått til i år!

1) Lederdult er kanskje det morsomste vi har arrangert

I vår testet vi ut Lederdult for første gang, og vi hadde det kjempegøy! Hver Lederdult har et nytt tema, som foreningsleder +1 får leke seg med. Etter et foredrag om kveldens tema blir deltakerne satt sammen i fiktive foreninger hvor utfordringer blir kastet på dem. Lederdult er en møteplass på tvers av foreningene, hvor deltakerne både får lære av hverandre og må tenke forbi sin egen forening. Lederdult kommer til å bli holdt én gang hvert semester, og så langt har vi arrangert Lederdult to ganger. Vi har skrevet fra begge arrangementene. Les om vårens Lederdult «motivasjon og målstyring» og om høstens med tema «internkommunikasjon».

Fra "Lederdult: Motivasjon og målstyring". Foto: SiO Foreninger / Linn Seime Pettersen

Fra «Lederdult: Motivasjon og målstyring». Foto: SiO Foreninger / Linn Seime Pettersen

2) Foreningsdagene gikk skikkelig bra!

I år har vi arrangert flere Foreningsdager. De to største skjedde i august, på UiO og HiOA, med til sammen 4000 besøkende. Foreningsdagen er en møteplass mellom studentforeningene og nye studenter,. Mange studenter vet ikke hva foreningene gjør – eller at de finnes i det hele tatt – og Foreningsdagen er en fantastisk mulighet til å vise frem foreningsmangfoldet i Oslo. Nøyaktig hvor bra Foreningsdagene gikk, kan du lese om her. Og her er en liste over 10 øyeblikk fra Foreningsdagene.

Fra Foreningsdagen HiOA. Foto: Benjamin A. Ward / HiOA

Fra Foreningsdagen HiOA. Foto: HiOA / Benjamin A. Ward

3) Vi jobber som konsulenter!

I år lanserte vi konseptet «Foreningskonsulenten», som er en videreføring og profesjonalisering av tilbudet vårt. Prosjektet går ut på at vi har strømlinjeformet driften vår, og laget enda flere spesialtilpassede kurs (se punkt 7). I tillegg tilbyr vi veiledning over lengre tid, i såkalte konsulentprosjekt. Foreningskonsulenten har i løpet av året blitt et velutviklet konsept som har hjulpet flere foreninger med stort og smått. Noen ganger har det holdt med 1-2 møter, mens andre ganger har både vi og foreningen sett behovet for å følge opp over lengre tid. Foreningen er selv ansvarlig for å gjennomføre tiltakene, men får råd og veiledning fra konsulenten.

4) I år har vi hatt rekorddeltakelse på kursene våre!

Vårens rekord skrev vi om her. Også i høst har vi hatt mange deltakere på kurs. Kursing er blant det viktigste vi driver med, ettersom det sikrer at foreningene kan drive ordentlig og fremtidsrettet. Økonomiansvarlige kan dra på økonomikurs, ledere kan dra på lederkurs og PR-ansvarlige kan dra på kurs i markedsføring og grafisk design. Vi arrangerer 13 forskjellige kurs, og utvikler tilbudet når vi merker nye behov.

Blant annet har vi arrangert to lederkurs. En av deltakerne på høstens lederkurs har skrevet om opplevelsen sin. Les innlegget her.

Fra SiO Foreningers lederkurs med 20 deltakere. Foto: SiO Foreninger / Linn Seime Pettersen

Fra SiO Foreningers lederkurs i høst. Foto: SiO Foreninger / Linn Seime Pettersen

5) Konkurransen #MinForening på Instagram hadde stor suksess!

I april hadde vi en tre uker lang konkurranse på Instragram for å vise frem foreningslivet i Oslo. Alle bilder med emneknaggen #MinForening var med i konkurransen. Det ble lagt ut utrolig mange fantastiske bilder, og Norges Idrettshøgskoles Idrettslag (NIHI) stakk av med premien på 5000 kr til et sosialt arrangement. Vinnerbildet kan du se her. Trenger du en oppmuntring på en grå dag, kan du ta turen til Instagram og se de over 350 bildene som er lagt ut. Konkurransen var en stor suksess, og vi gleder oss til å gjennomføre en ny runde neste år!

Norges Idrettshøgskoles Idrettslag (NIHI) vant konkuransen #MinForening. Foto: @nihstudentidrettslag

6) Vi har laget nye superkjappe kurs

Tidligere har vi tilbudt ett formiddagskurs: «rekruttering og profilering på stands». I høst lanserte vi ytterligere tre formiddagskurs innen styrearbeid, ledelse og finansiering. Dette er kurs som varer i én time gir en innføring i temaet.

Les mer om kursene «profilering og rekruttering på stands», «ny i styret», ny som leder» og «inntektskilder til foreningen din» i kurskalenderen vår.

Fra kurset "Ny som leder". Foto: SiO Foreninger / Linn Seime Pettersen

Fra kurset «Ny som leder». Foto: SiO Foreninger / Linn Seime Pettersen

7) Vi har laget enda flere kurs som kan settes sammen i pakker.

Dette året har virkelig stått i kursets tegn. Vi har utviklet en hel rekke kursmoduler, slik at større grupper kan bestille en skreddersydd kurspakke med de temaene de trenger – fra en slags á la carte-meny! Vi testet kurspakken ut i høst da vi besøkte Det Norske Studentersamfund, og til våren er vi klar for nye oppdrag. Les om de forskjellige kursmodulene her.

8) Foreningene har fått mye oppmerksomhet på Snapchat

Mange foreninger har fått oppmerksomhet i SiOs Snapchat dette året. Snapchatreporteren har besøkt OSI Quidditch, Norges Idrettshøgskoles Idrettsklubb, Samfunnet Bislet, Teater Neuf og OSI Dans. Sistnevnte foreningsbesøk kan sees her. Legg til SiOstudentliv på Snapchat for å få med deg kommende historier.

Fra Snapstoryen der SiO besøkte OSI Dans.

Arrangement, Kurstilbud