Viadukt er en liten forening med en stor visjon. En visjon om å inspirere studentene til å bygge sin egen bro mellom studier og arbeidsliv.

SAMSUNG CSC

Cathrine Pettersen

Av Cathrine Pettersen, leder i Viadukt

Blindern er et kjempefint sted å være akademiker og et deilig sted å nyte studenttilværelsen. Det derimot mange glemmer i løpet av sin tid på Blindern er at det faktisk kommer et liv etter lesesalen, stramt budsjett, middels bra kaffe og krevende eksamensperioder. Dette vil vi minne studentene på! Vi ønsker også å hjelpe dem til å utnytte og utfordre sitt potensiale, og til å gripe de mulighetene de har. Vi vil åpne for en arena der studenter og arbeidsgivere kan opprette nye relasjoner og ikke minst dele erfaringer. Derfor er vår oppgave primært å arrangere foredrag, temakvelder og workshops med inspirerende mennesker fra arbeidslivet som kan snakke til og med studentene.

Bevisst på egen kompetanse

Vi vil nå ut til de studentene med et øye for utvikling av karriere, men også til de studentene som ikke har åpnet det øyet enda. Kanskje spesielt til sistnevnte. Mange studenter står etter mange studieår på bar bakke og sliter med å få seg relevant jobb. Studiene i seg selv er ikke lenger nok i mange tilfeller. Studentene må gjøre seg bevisst på egen kompetanse og være offensive både i studietiden, og ikke minst når de skal fri til arbeidslivet. Dette ønsker vi i Viadukt så inderlig å hjelpe studentene med.

10540922_431975897008579_3155970227118852099_nI september i år mottok vi prisen for Årets Nyskapning 2015. Prisen deles ut til den mest imponerende nystartede foreningen ved Universitetet i Oslo. På det tidspunktet var Viadukt ett og et halvt år gammel, og vi hadde allerede arrangert mange foredrag med mye nyttig lærdom. Da Viadukt først så dagens lys i mars 2014, hadde vi et ønske om å fylle en viktig nisje – som den eneste arbeidslivsforeningen ved Humanistisk fakultet. Dette er noe en akademisk institusjon som UiO og et fakultet som HF i aller høyeste grad har bruk for. Denne høsten bestemte vi oss for å utvide til en forening på Humanistisk fakultet OG Samfunnsvitenskapelig fakultet. To fakulteter som sitter med mange av de samme kunnskapene, tankene og av og til redsler for fremtiden.

Arbeidsrelevans

12118730_441715559367946_4463089111810507243_nMen Viadukt er så mye mer enn et lite styre som planlegger og arrangerer foredrag av aktører fra arbeidslivet. Vi ønsker også å være en bevegelse. Vi vil ta opp debatten om arbeidsrelevansen humanistene og samfunnsviterne har, og vise studentene alle de nyttige perspektivene vi sitter på. Vi har derfor også en egen nettside – viadukt.no – hvor vi deler vår visjon og har faste innslag som «HF-studenten» og «X-Viadukter i jobb». Å lese andre medstudenters tanker og erfaringer, og om tidligere studenters suksess i arbeidslivet er kanskje noe av det mest inspirerende som er. Vi håper derfor du vil ta en titt innom og dra nytte av dette.

Viadukt er så mye mer enn et lite styre. Vi ønsker også å være en bevegelse.

12179796_10153046907356493_346625620_n27. oktober kl. 16.15 arrangerer Viadukt sitt neste foredrag, der to tidligere studenter fra HF og SV deler sine viktigste erfaringer og tips til hvordan de har lykkes i arbeidslivet. Dette håper vi i Viadukt at du vil få med deg, og at du vil la deg bli inspirert. Nå og i resten av studietiden.

Foreninger