30 oktober braker det løs på Institutt for Informatikk. Dagen@ifi er like om hjørnet

Av Erle Inderhaug og Helge Skivenes

«Vi gjør veldig mye gøy, men er kun synlige en gang i året, når vi arrangerer dagen@ifi. Dette er den store karrieredagen, festdagen og foredragsdagen på Institutt for informatikk», opplyser Joakim Lundquister (bedriftsansvarlig) og Ole Kristian Rossvold (leder) fordagen@ifi. Når de først er synlige, ja, da er de godt synlige. Dagen@ifi er nemlig det største studentdrevne heldagsarrangementet ved Universitet i Oslo.Tidligere har blant annet ordfører Fabian Stang gjested Dagen. I år kommer hele 30 bedrifter til Institutt for informatikk den 30. oktober.

Kamp om arbeidsplassene

«Vi konkurrerer med studentene fra NTNU, og opplever innimellom at bedriftene fylles opp med studenter derfra», forteller guttene. NTNU avholder nemlig sin karrieredag tidligere i semesteret og arbeidslivet har presset på for at også dagen@ifi skal bli avholdt tidligere. Saken ble til slutt stemt over ved foreningens generalforsamling, og stemt ned. Dagen@ifi forblir på den siste torsdagen i oktober. «Det var gøy å se engasjementet rundt saken» forteller Ole Kristian som samtidig påpeler at jobbmarkedet bare blir tøffere og tøffere, «Det har omtrent blitt sånn at man må søke sommerjobb med en gang sommeren er over».

Jobber hardt

Styremedlemmene i dagen@ifi legger ned mange arbeidstimer før det braker løs den 30. oktober. «Vi tipper at det blir rundt 500 timer per person, og en timelønn på cirka 9 kr». I tillegg er det opp mot 140 frivillige funksjonærer som jobber på selve dagen for at alt skal gå rundt. Disse blir belønnet med en funksjonærpakke pakket med stæsj til en verdi av 1000 kroner.

Det er nemlig snakk om mye penger, både når det gjelder forbruk og inntjening. Dagen@ifi er en svært innbringende dag for studentforeningen. Studentene ved instituttet er svært attraktive og bedrifter betaler godt for å være til stede på dagen. Dette er penger som kommer studentene til gode. Overskuddet fra dagen@ifi går nemlig til fordelingsutvalget ved instituttet som deler det ut igjen til studentforeningene. Med store bidragsytere som dagen@ifi og Navet (bedriftskontakten) har denne potten vokst seg stor og rommer nå drøye 1 million kroner. Til sammenligning har Kulturstyret – som deler ut penger til studentforeninger i hele Oslo – «kun» 2,9 millioner kroner.

Dagen@ifi gjør altså mye for studentene på Ifi, både på kort og på lang sikt ved at de også er en sterk økonomisk bidragsyter.

Kos og klemz

Medlemmene i dagen@ifi vet å ha det gøy selv også. Etter karrieredagen kommer standup-artister, band og DJ’er til instituttet slik at dagen avsluttes på riktig måte.

Guttene oppfordrer alle til å ta en tur innom dagen@ifi, også studenter som ikke går på IFI. «Det blir gratis mat, spillkonkurranser, bedriftspresentasjoner. Rett og slett fryktelig kult», konstaterer Ole og Joakim som avslutter instituttet med å demonstrere kleineklemmen. Deres personlige tradisjon der de gir hverandre en klem som  de forsøker å gjøre så klein som mulig slik at den andre skal trekke seg. Vi synes det så koselig ut.

kleinklem2