Gratulerer du som skal studere i Oslo! Hovedstaden er hjem til landets største studiemangfold. Uansett om du skal begynne på det største eller minste lærestedet kan du glede deg til en fase i livet ditt som du vil se tilbake på som den aller, aller beste. Det er ihvertfall det alle vi som jobber i Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) håper.

Vi har derfor følgende 2 råd til deg som skal studere i Oslo som vi mener vil garantere deg en helt fantastisk studietid:

1. Delta i fadderukene

Fadderuker er det beste i verden!

En god start på studielivet er viktig. Vi vet at de studentene som trives og som gjør det best på studiet er de som tar del i fadderopplegget i semesterstart. Det er fordi de skaffer seg venner fra dag 1. Gjennom fadderordningene på de forskjellige lærestedene vil du møte de du skal studere sammen med de neste årene, du vil oppleve MYE moro og ikke minst vil du få din egen fadder – en eldre student – som kommer til å vise deg rundt og lære deg alle de beste tipsene du trenger i studenthverdagen. I tillegg er det liten tvil om at fadderperioden er noe av det gøyeste du kommer til å være med på.

2. Bli med i en studentforening

En studentforening er enkelt forklart en gruppe med studenter som gjør noe på frivillig basis. Det kan være noe så enkelt som å gå på kino eller spille kubb i parken, eller noe så stort som å drive en pub eller en festival med millonbudsjett. Det virker kanskje ikke så faglig relevant med første øyekast, men vi vet at studenter som engasjerer seg i en studentforening får den aller beste studietiden.

Foreningsdagen på HiOA er 13. august

Det er rett og slett fordi studentforeninger er en kilde til massevis av nye venner og ikke minst et sted der du kan lære alt du ikke får med deg fra studiet og få masse verdifull erfaring. Det finnes hundrevis av studentforeninger i Oslo og selv om noen har opptakskrav er de aller fleste åpne for alle studenter.. Det arrangeres hele FIRE rekrutteringsmesser for studentforeninger i løpet av august. Stikker du innom en av dem er du garantert å finne noe du liker:

Foreningsdagen ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) arrangeres i P32 torsdag 13. august for nye og nysgjerrige studenter og er det perfekte stedet for deg som skal studere på HiOA. Her vil du møte alle studentforeningene som holder til på Høgskolen samt alle foreningene som er åpne for studenter i hele Oslo. Her vil du kunne velge og vrake mellom medieforeninger, idrettsklubber, linjeforeninger (foreninger for de som går på samme linje som deg, som Kunnskapsløfterne) og interessegrupper som Aksjeklubben, politiske foreninger og kor. Du vil selvsagt også møte studentpuben Samfunnet Bislet. I tillegg kan du være med på prisutdelingen der HiOA gir en pris på 20 000 til Årets studentforening.

Filologisk Forening på UIO driver puben Uglebo og har selvfølgelig med seg sin maskot på Foreningsdagen

Foreningsdagen på UiO er 17. august

Foreningsdagen ved Universitetet i Oslo (UiO) går av stabelen uken etter. Mandag 17. august i Idrettsbygningen på Blindern. Her vil du møte Oslo største foreningsmangfold under samme tak. Dette er et must for deg som skal gå på UiO! Universitetet er Oslos største lærested med hele 27 000 studenter, så her er det ekstra lurt å finne seg sin egen forening fra starten av. Du vil blant annet møte de fem studentpubene som drives på Blindern, en drøss med politiske, humanitære og interesseforeninger, for ikke å snakke om et utall idrettsklubber, tidsskrifter og selvfølgelig også studentradio og TV.

How to be a Norwegian Student januar 2015 019

Foreningsdagen for internasjonale studenter er 18. august

How to Be a Norwegian Student tirsdag 18. august er et fellesarrangement for internasjonale studenter fra UiO, HiOA og Handelshøgskolen BI og avholdes i studentenes egen storstue – Chateau Neuf på Majorstuen. Her vil du kunne møte hovedstadens samlede foreningsmiljø sammen med hundrevis av studenter fra hele verden. I tillegg blir det flust med underholdning, gratis mat og festing utover kvelden.

Foreningsdagen BI 160

Foreningsdagen på BI er 27. august

Rekrutteringsdagen på Handelshøgskolen BI er sist ut og arrangeres 27. august i Oasen på BI. Dette er obligatorisk for alle BI-studenter og anbefales for alle andre, for her kan du se Oslo best organiserte foreningsmiljø og noen av de mest imponerende foreningene i Oslo. Visste du for eksempel at BI har sin egen seileforening, jaktgruppe og cheerleadere? Ikke nok med det, de har også en gourmetforening studentkro og flust med idrettsforeninger. I tillegg har alle studieprogrammene på BI sin egen studentforening. Her er det MYE å velge fra.

Skulle det mot formodning være slik at du ikke finner en forening som du liker kan vi trøste med at vi i SiO som jobber med studentforeninger (SiO Foreninger) kjenner godt til foreningsmiljøet i hele Oslo og enkelt kan fortelle deg hvor du finner den Paintballforeningen, Lacrosslaget, Cheerleaderne eller Rumpeldunkforeningen. Du kan også ta en titt i Foreningsoversikten vår for å se hva som finnes.

Vi kan også hjelpe deg med alt du trenger dersom du ønsker å starte din egen forening. Alt du trenger er en ide og litt engasjement også må du sørge for at du får med deg et par venner slik at du ikke trenger å gjøre alt selv 😉

Du finner oss på alle de fire foreningsdagene, så bare kom og snakke med oss der, eller send oss en mail på foreninger@sio.no

Gratulerer med studieplassen og lykke til med studentlivet i Oslo. Du kommer til å ha det så gøy som du aldri før har hatt det.

Bli med i samtalen! 2 kommentarer

1. Er det ikke 6 kjellerpubber på Blindern?
    U1, Uglebo, RF, Traugots, Escape og Anestesien?

Svar
    • Hei Mats, det er faktisk syv om du regner med Frokostkjelleren til juristforeningen, men det er bare de fem kjellerpubene på selve Blindern som du kan møte på Foreningsdagen 🙂

Hilsen Helge Skivenes
      SiO Foreninger