Av Kaia Marie Rosseland, Leder av Velferdstinget i Oslo og Akershus.

Kaiamarierosseland

Leder av Velferdstinget i Oslo og Akershus, Kaia Marie Rosseland hyller foreningsengasjementet

Mandag var avspark for foreningsdagen ved Universitetet i Oslo (UiO). Det var alt fra religiøse, sportslige, politiske og andre interesseforeninger som stod på stand for å vise hvorfor studenter bør engasjere seg i akkurat dem sin forening. SiO Foreninger var arrangøren for foreningsdagen og det er utrolig bra å se at SiO tar ansvar for studentaktivitet og studentkultur. De gjør en utrolig god jobb for å samle aktive og nye studenter til en dag med rekruttering og synlighet. Rekrutteringsdagen var en suksess, og det jeg observerte var at Frederikke bygningen var full gjennom hele dagen. SiO viser med dette at studentaktivitet er attraktivt og at nye studenter tiltrekker seg studentforeningene.

Flere tusen nye studenter har kommet til Oslo dette semesteret. Mange har flyttet hjemmefra for første gang og fra sine trygge omgivelser. En oppfordring for å skaffe seg det beste sosiale nettverket, nye venner eller kanskje til og med en kjæreste kommer ved å engasjere seg. Du kan engasjere deg på campus, Det norske studentersamfund eller utenfor studiene. Det er lurt å ha et sosialt miljø utenfor forelesningssalen. Det er viktig at man føler seg trygg under studiene, føler tilhørighet og føler seg hjemme.

Under foreningsdagen var det mange engasjerte mennesker på en plass, og mange som ønsket å snakke med akkurat deg. Hvis du ikke kom i kontakt med dem du ønsket på foreningsdagen anbefaler jeg sterkt å oppsøke de aktuelle foreningene. Det er viktig å finne mennesker som deler samme interesser som deg og ha et stimulerende miljø. Send de en mail eller ring og hør litt mer om foreningen for å finne ut om det er noe for deg.

Til slutt, det er en fin balanse mellom studier og det å ha det gøy under studietiden, derfor er det en utfordring fra meg til deg. Engasjer deg i en forening!

Takk til SiO foreninger for en fantastisk foreningsdag. Jeg gleder meg allerede til neste gang.

Arrangement, Gjesteblogger, Semesterstart