2014 er vel overstått og for et år det har vært! Vi har fått til vanvittig mye og hatt det skikkelig gøy underveis. Her er en kjapp gjennomgang av året som har gått

Startskuddet

Vi startet året med å sette i gang Operasjon HiOA. En storstilt satsning på foreningslivet på Høgskolen i Oslo og Akershus. Operasjonen ble først kritisert av Universitas, men studentene ved HiOA sa klart ifra om at Operasjonen var et kjærkomment tiltak. Samtidig startet vi for fullt med foreningsbloggen.no, som har blitt en stor suksess med 57 innlegg og over 14 000 visninger. En viktig del av bloggen har vært sakene om Ukens forening der vi har vært rundt om i hele Oslo og snakket med store og små foreninger om alt fra treningsregimer og Super Mario til vaffelsteking. Vi har vært med på skitur, spilt kubb og drukket flerefoldige kopper kaffe underveis.

Mye rart kan skje når man tar bilder av foreninger

Mye rart kan skje når man tar bilder av foreninger

Vi startet også arbeidet med å lage en ny foreningsdag ved UiO. Planen var å lage en rekrutteringsmesse med masse trøkk med alle foreningene på samme sted. Da måtte vi være tidlig ute med å få foreningene til å stille opp. Men dette var ikke alt. Vi skulle også lage en foreningslederkonferanse der vi skulle samle foreningslederne i hele Oslo. Her måtte vi også begynne arbeidet tidlig. Lokale ble booket, innledere ble kontaktet og invitasjoner ble sendt ut.

Mot sommeren

Operasjon HiOA gikk over i sin andre fase der vi aktivt gikk inn i miljøet på Høgskolen for å finne engasjerte studenter for å oppfordre dem til å starte nye foreninger. Vi hadde satt et mål om at vi ville ha 10 nye studentforeninger på HiOA i løpet av 2014, men innså fort at vi måtte øke målet til 15 foreninger. Responsen var fantastisk og vi møtte engasjerte studenter på både Pilestredet og Kjeller som med iver og motivasjon gyv løs på arbeidet på å bygge et bedre foreningsmiljø.

Oslo Tekniker Samfund er den sterkeste og eldste av foreningene ved HiOA. F.v. Nora Holand og Tove Svardal

Oslo Tekniker Samfund er den sterkeste og eldste av foreningene ved HiOA. F.v. Nora Holand og Tove Svardal

Da sommeren nærmet seg var det fullt kjør. Fokus var nå på den nært forestående foreningsdagen ved UiO som skulle gå av stabelen 18. august. Mye måtte ordnes. Markedsføringen måtte planlegges ned til minste detalj. Bannere, plakater og flyers måtte trykkes mens hjelpere måtte kurses. De siste foreningene ble penslet inn i kartet over salen og den helt nye epostløsningen for å sikre kontaktene mellom forening og ny student ble laget. Vi samabeidet med Eiendomsavdelingen og kommunikasjonsavdelingen på UiO og ikke minst fadderordningen for å komme i havn.

Semesterstart!

Foreningsdagen 324

Student leverer skjema med epostløsningen på Foreningsdagen på UiO

Etter sommerferien var det tilbake i salen. Andre uken i semesterstart avviklet vi Foreningsdagen ved UiO som var en suksess med 120 foreninger og drøyt 1500 deltakende studenter. Ved fremleggingen av Studentenens Helse- og Trivselsundersølelse 2014 kort tid etter trakk UiOs prorektor Ragnhild Hennum frem Foreningsdagen som ett av tilbudene UiO hadde for å sikre studentenes trivsel.

I samme tidsrom deltok vi på foreningsdagene ved både BI og HiOA. Dette var som alltid en ypperlig anledning til å snakke med studenter om verdien av foreningsengasjement samtidig som vi ble bedre kjent med enda flere aktive foreningsfolk. Kort tid etter delte vi ut prisen for Årets studentforening og Årets Nyskapning ved UiO. Disse gikk i år til henholdsvis Biologisk Fagutvalg og Concerned Students Norway.

Foreningslederkonferansen

Derfra gikk det slag i slag. Foreningslederkonferansen skulle spikres og Operasjon HiOA landes. I sistnevnte hadde vi over lengre tid intervjuet ansatte på Høgskolen for å komme frem til gode tiltak som kunne implementeres for å sikre fortsatt vekst i foreningsmiljøet. Dette var tiltak som skulle inn i rapporten om Operasjonen, men først måtte konferansen landes. Foreningslederkonferansen fant sted på Stratos ved Youngstorget 25. oktober. Over 100 foreningsledere fra 14 forskjellige læresteder møtte opp for på for å lære mer om hvordan bli en bedre leder, hvordan takle utfordrende situasjoner og ikke minst for å møte hverandre. Sjekk ut hvordan vår kjære informasjonsmedarbeider Erle synes det var å jobbe bak kulissene på konferansen

Foreningskonferanse

Innspurten

SiOforeninger_web1

Fadderforening på HiOA. Foto Skjalg Bøhmer Vold/Khrono

Etter at foreningslederkonferansen var vel overstått gjensto siste innspurt på Operasjon HiOA. Vi hadde hjulpet nærmere 20 nye foreninger med oppstarten og oppsøkt mange av de eksisterende for å hjelpe dem med å søke om penger fra Kulturstyret. Vi intervjuet over 30 vitenskapelig og administrativt ansatte på alle nivåer, og nå skulle den endelige rapporten skrives. I løpet av året hadde vi selvsagt også jobbet med våre vanlige oppgaver. Våre seks kurs hadde 419 kursdeltakere fra 16 læresteder og 169 foreninger. På en skala fra 1 til 6 der 6 er best fikk kursene i gjennomstnitt 5,49 fra deltakerne. Det er vi godt fornøyd med, og gir all ære til våre flinke kursholdere som alle kommer fra foreningsmiljøet.

Skjermbilde

2014 var også året der vi satset på sosiale medier. Vi flerdoblet følgerne på twitter da vi gikk fra rundt 270 til rett under 1000 og vi fulgte stolt med når SiO tok steget inn på Instagram og Snapchat.

2015

Nå som vi har fått til så mye gøy er det viktig å opprettholde momentumet. Rapporten for Operasjon HiOA skal overleveres og tiltakene iverksettes. Dette vil antakeligvis innebære et fortsatt arbeid på Høgskolen i en eller annen forstand. Det er gøy. Vi skal også standardisere arbeidet med Foreningsdagen og Foreningslederkonferansen slik at disse blir en fast del av årshjulet vårt. Men vi skal også satse nytt i 2015. Et av målene er at vi ønsker oss 50 flere kursdeltakere fra de andre lærestedene enn UiO, HiOA og BI. I tillegg skal vi lansere en helt ny foreningskonsulenttjeneste som vi gleder oss til å prøve ut.

Kort sagt. 2014 var fantastisk, men 2015 skal bli enda bedre!

Foreningsdagen BI 162 PS

Foreningsdagen på BI var et av årets høydepunkt

 

Legg inn en kommentar

Kategori

Ukategorisert