Trodde du at livet i SiO Foreninger var en dans på roser? Tro om igjen… Noen av oss må fortsatt jobbe i Folkets hus

Av Erle Inderhaug

Til tross for at det er lørdag, ringer vekkerklokka tidlig. Jeg skal jobbe på Foreningslederkonferansen og kan ikke forsove meg. Etter en rask frokost og dusj, hiver jeg meg på 37-bussen. Det er åpenbart lørdag. På bussen er det et par pensjonister og noen få som er på vei til jobb, men for det meste er det trøtte tryner på vei hjem etter en lang natt. Halv ti møter jeg kollegaene mine på Youngstorget. Konferansen skal foregå på Stratos, helt øverst i Folkets hus.

Jakten på lærertyggis

Min første arbeidsoppgave er å få tak i lærertyggis – for det hadde vi glemt å ta med. Når Ark i Storgata åpner dørene klokka ti, har jeg allerede stått utenfor og ventet i femten minutter. Lærertyggis er den nye gaffateipen og kan brukes til det meste, for eksempel til å henge opp plakater. Vel, jeg skal innrømme at vi var litt nervøse for at plakatene på drøyt 1 x 2.5 meter skulle falle ned i hodet på en av deltakerne på konferansen. Den sjansen var vi imidlertid villige til å ta. All PR er god PR.

I ellevetiden begynner foreningslederne å strømme inn i lokalene. At de strømte inn er vel kanskje en overdrivelse. Heisene opp til Stratos tar bare 4 personer om gangen og går ikke akkurat kjemperaskt. Med tiden hadde likevel de fleste av deltakerne klart å finne veien opp til ellevte etasje og programmet for dagen kan endelig begynne.

Grønne studenter og blå ledertyper

(…) selv var jeg på jobb i underetasjen mens moroa foregikk

Første post på programmet er utdeling av Kristian Ottosen-prisen ved byråd Guri Melby (V). Det er Blindern Studenthagelag og Oslo Grønne studenter som velfortjent stikker av med prisen. Deretter skal den vordende kultureliten og næringslivstoppene finner ut hva slags ledertype de er. Mens de røde ledertypene gjerne beskrives som åpne, sosiale og spontane, kjennetegnes de grønne ved at de er fantasifulle, alternative og energiske. Er du effektiv, logisk og strukturert er du blå type. Ryktene sier at det er et stort spenn når det kommer til Norges framtidige ledere. Jeg kan hverken bekrefte eller avkrefte ryktene, selv var jeg på jobb i underetasjen mens moroa foregikk.

Endelig gratis lunsj

Klokka begynner å nærme seg halv ett og jeg kjenner at jeg er sulten. Jeg er godt oppdratt og passer på at deltakerne forsyner seg først. Det tar sin tid. Det er like før jeg går i bakken når jeg endelig kan kaste meg over matbordet. Det smaker fantastisk. Gratis mat er alltid best!

Etter en mat- og minglepause er det igjen klart for å fortsette programmet. Psykolog Lars Jørgen Berglund skal snakke om «Den vanskelige samtalen». Personlig gjør jeg at jeg kan for å unngå vanskelige samtaler. Selv om jeg sikkert hadde hatt godt av å høre foredraget, kjenner jeg min plass og holder meg i underetasjen.

Klassereisen

Mot slutten av dagen tør jeg likevel å bevege meg oppover. Jeg lister meg opp trappen og får med meg både professor Darren Smiths foredrag om studentifiseringen av byen og debatt om hvorfor ikke Oslo er en like bra studentby som Trondheim og Bergen. Det serveres kaffe og kake. Det mingles enda mer, men nå er jeg faktisk en del av det. Jeg må innrømme at det hele er ganske så trivelig. Det er altså slik tilværelsen er på toppen av Folkets hus.

Erle Inderhaug er en 24 år gammel masterstudent i statsvitenskap som har en 20% deltidsstilling i SiO Foreninger som informasjonskonsulent.