Ellen Filmberg

Ellen Filmberg

Av Ellen Filmberg, Leder av Fadderutvalget UiO.

Hei alle nye studenter! Gratulerer med studieplass i Oslo!

Jeg heter Ellen og jeg er leder for Fadderutvalget ved Universitetet i Oslo. Jeg jobber for at alle studenter skal få en trygg, god og sosial start på studielivet.

Fadderuken er den viktigste sjansen du får til å etablere ditt nye sosiale studentliv i Oslo! Her vil du bli kjent med campus, de du skal studere med og ikke minst Oslo som studentby.

«Erfarne faddere kan gi deg gode tips til den nye hverdagen du skal leve i.»

Å flytte til en ny by eller begynne på en ny utdannelse kan være litt skummelt, uansett om du har studert før eller har vokst opp i byen du studerer i. Og nettopp derfor er fadderuken så bra! Der møter du alle de du skal studere med videre og erfarne faddere kan gi deg gode tips til den nye hverdagen du skal leve i.

Utenfor Villa Eika under fadderuken i 2015.

Utenfor Villa Eika under fadderuken i 2015.

Er du litt nervøs for så mye nytt på så kort tid? Det var jeg også da jeg begynte å studere! Og det er jeg helt sikker på at de andre i faddergruppen din også er. Snakk med hverandre om det – hva er det dere gleder dere til, hva er det dere gruer dere til? Sannsynligvis vil det være mange av de samme tingene dere tenker på.

«Mitt beste tips er å delta på arrangementer og bli kjent med mange, for da blir det så innmari mye morsommere å studere etterpå.»

Fadderuken er viktig for å skape gode relasjoner for resten av årene du skal studere. Gode venner kan også være en god kollokviegruppe, og en god støtte under tøffe eksamensperioder.

Fra Det Norske Studentersamfund sitt telt på Frederikkeplassen i 2007

Fra Det Norske Studentersamfund sitt telt på Frederikkeplassen.

I tillegg til at det er viktig med en sosial start på studietiden, er fadderuken også ditt første møte med det faglige. Prøveforelesninger, kurs og oppmelding til emner er noe man også skal gjøre i løpet av fadderuken. Dette gir deg en smakebit på hvordan det ganske selvstendige studielivet vil bli – for selv med hjelp må du selv passe på å gjøre alt i tide.

Gjennom fadderuken vil det være arrangementer av ulikt slag, og du vil garantert finne noe som passer for deg. Mitt beste tips er å delta på arrangementer og bli kjent med mange, for da blir det så innmari mye morsommere å studere etterpå.

«Oslo er en fantastisk by å studere i – det er jo hovedstaden!»

Jeg vil også slå et slag for den byen dere har valgt å studere i, nemlig Oslo. Oslo er en fantastisk by å studere i – det er jo hovedstaden! Det finnes mange kulturtilbud som har studentrabatt, kafeer med studentrabatt og andre opplevelser som du kan dra med vennene dine på for å nyte dagene man ikke sitter på lesesalen. Mitt beste tips er å gjøre nettopp dette – for på den måten vil du føle at du får mer ut av studentlivet annet enn å bare se innsiden av bygningen du leser i og for å skape gode minner.

I tillegg til kultur har Oslo skog og mark man kan boltre seg i. Ta med deg pensum ut i naturen og nyt den friske lufta!

Jeg håper dere får en kjempefin fadderuke og at den er alt dere måtte ønske dere, både sosialt og faglig. Jeg håper også at dere får kjempefine år som studenter og at det blir som alle sier – de fineste, morsomste og mest spennende årene i deres liv!

Legg inn en kommentar

Kategori

Gjesteblogger, Semesterstart