Gratulerer med studieplass i Oslo og velkommen til en ny fase i livet!

Du har sikkert hørt det mange ganger: «Fadderuken er det viktigste du gjør for å skaffe deg et sosialt nettverk» og «faller du utenfor fadderuken er løpet kjørt». Joda, selvfølgelig er fadderuken superviktig! Det er her du blir kjent med studiet, studiestedet og de andre studentene. Bli med på fadderuken om du kan! Gjør som fadderen din sier, og bruk tiden fornuftig (ikke minst på dagtid).

«Når fadderuken er over og du plutselig har en åpen kalender på ettermiddagene, ja da finnes det over 400 ting du kan fylle kalenderen med.»

Men her kommer tipset som gjør at du kan senke skuldrene og puste ut: Fadderuken er ikke den eneste muligheten du har! Når fadderuken er over og du plutselig har en åpen kalender på ettermiddagene, ja da finnes det over 400 ting du kan fylle kalenderen med. 400 studentforeninger altså. Kanskje har studiet ditt en linjeforening, og da er det jo superenkelt å bli med der!

Du kan også bli med i en forening helt uavhengig av hva du studerer, men basert på en interesse. Da møter du gjerne studenter fra andre studiesteder, som alle har til felles at dere elsker å danse swing, spille frisbee eller dyrke grønnsaker. Det finnes en forening for (nesten) alle interesser!

«Hver forening er et lite eller stort samfunn, som du kan bli en del av.»

Eller hva med å gjøre verden bedre gjennom en ideell organisasjon? Mange slike organisasjoner har lokallag eksklusivt for studenter i Oslo.

Det alle disse foreningene har til felles er at de har et stort fokus på det sosiale. Hver forening er et lite eller stort samfunn, som du kan bli en del av. Og så er det de andre grunnene selvfølgelig. At du får faglig og personlig utvikling, lærer noe nytt, kanskje leder- eller økonomiansvar etc. Det er ikke mangel på grunner til å bli med i en forening. Men det å få seg en vennegjeng som utretter skikkelig kule ting sammen, er nok for mange den viktigste grunnen!

Så hvor finner du alle disse foreningene, lurer du kanskje på? Her er en oversikt:

Foreningsdagen HiOA fredag 18. august

Arrangeres på campus Frydenlund i bygg P52 for nye og «gamle» studenter ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Her vil du møte studentforeningene som holder til på Høgskolen, samt foreninger som er åpne for studenter i hele Oslo. Til sammen har 60 foreninger stand mellom klokken 11 og 15. Etter åpningen klokken 11.00 deles også prisen for Årets Forening 2017 ut.
Mer info og liste over foreninger som deltar  ||  Event på Facebook

Fra Foreningsdagen på HiOA. Foto: Helge Skivenes

Foreningsdagen UiO mandag 21. august

Foreningsdagen ved Universitetet i Oslo (UiO) går av stabelen uken etter, i idrettshallen i Frederikkebygningen fra klokken 11 til 15. Her vil du møte Oslo største foreningsmangfold under samme tak, med 130 foreninger side om side. Dette er et must for deg som skal gå på UiO, men også nyttig for deg som skal studere et annet sted. Mange av foreningene er åpne for studenter fra alle Oslos studiesteder. Klokken 12.30 holdes det oppvisninger ute på Frederikkeplassen, og ved arrangementets start deles prisene for Årets Forening og Årets Nyskapning ut.
Mer info og liste over foreninger som deltar  ||  Event på Facebook

Foreningen Uglebo på stand. Foto: Helge Skivenes

Foreningsdag på juridisk fakultet mandag 21. august

Foreningene og organisasjonene på juridisk fakultet inviterer alle studenter til foreningsdag mandag 21. august på Frokostkjelleren i Karl Johans gate 47.
Her kan du bli bedre kjent med de ulike aktørene og få informasjon om deres grupper og aktiviteter. Du vil også få informasjon om medlemskap og hvordan du kan bidra.
Event på Facebook

Noen av foreningene ved juridisk fakultet ved UiO. Foto: Congregatio Forensis

Foreningsdag med Det norske studentersamfund torsdag 24. august

Det Norske Studentersamfund holder til på Chateau Neuf, og i snitt er det tre arrangement på huset hver dag. Her finnes det bar, kafé, debatt, konsert, kino, teater, radio, TV og mye mer. Som aktiv i Studentersamfundet kan du enten være med på å drive studenthuset, eller du kan være med i en av hobbyforeningene som holder til der. Møt foreningene torsdag 24. august.
Event på Facebook

Fra storsalen på Chateau Neuf under How To Be A Norwegian Student 2015. Foto: Helge Skivenes

Rekrutteringsdagen på Handelshøgskolen BI 31. august

Rekrutteringsdagen på Handelshøgskolen BI er sist ut og arrangeres 31. august på BI. Dette er obligatorisk for alle BI-studenter og anbefales for alle andre. Visste du for eksempel at BI har sin egen seileforening, jaktgruppe og cheerleadere? Ikke nok med det, de har også en gourmetforening, studentkro og flust med idrettsforeninger. I tillegg har alle studieprogrammene på BI sin egen studentforening. Møt foreningene på BI mellom kl. 09.00 og 15.30.

Rekrutteringsdagen på BI. Foto: Helge Skivenes

Om du ikke rekker innom noen av foreningsdagene kan du selvfølgelig finne Oslos studentforeninger på andre måter. I Foreningsoversikten kan du sortere og bla deg frem til den perfekte foreningen for deg! Eller send en epost til foreninger@sio.no, så skal vi hjelpe deg som best vi kan med å finne eller starte en forening. Lykke til, og velkommen til studentlivet.

Les mer om Oslos foreningsliv på Foreningsbloggen.no.

Semesterstart