De er ansvarlige for rundt 1000 faddere og frivillige som skal gi 3000 nye studenter på BI en fantastisk studiestart. Vi har snakket med selveste Fadderullan

Studentforeningen BI Oslo (SBIO) har det fulle og hele ansvaret med å arrangere handelshøyskolens fadderuker. Undergruppen Fadderullan tar seg av alt av planlegging, finansiering og gjennomføring av det som har blitt et av Norges største studentprosjekter. Jeg møter Fadderullans leder Vebjørn Myhre og arrangementsansvarlig Pia Litleskare for å prate om den kommende fadderuken og ikke minst om den nye sponsoravtalen de har inngått med Sector Alarm.

Hemmeligheter og partycruise

Pia Litleskare er arrengementsansvarlig i Fadderullan

I fjor kunne Fadderullan blant annet skryte av å arrangere Norges største studentregatta i Oslofjorden med hele 1500 studenter som tilskuere i forskjellige party- og cruisebåter. De vil imidlertid ikke fortelle hva de planlegger for den kommende semesterstarten. Programmet er nemlig hemmelig, men avsløres 9. august da alle frivillige og faddere samles til Fadder Crew Kick-Off. Da vil de få opplæring, få vite hva som forventes av dem og hvilke retningslinjer de må forholde seg til. Årets Fadderullan har nemlig et sterkt fokus på sikkerhet under fadderuken – noe som kanskje ikke er så overraskende med tanke på kjempeavtalen de nettopp har inngått med Sector Alarm som hovedsponsor.

Stort samarbeid

Foreninger på BI har alltid vært svært flinke til å hente inn sponsorer, men Fadderullans avtale med Sector Alarm er i følge Vebjørn den største avtalen som har blitt inngått i SBIOs historie. De vil ikke gå ut med detaljene i avtalen, men det faktum at Sector Alarm har fått sin egen logo inn i Fadderullans, sier noe om omfanget av avtalen. Pia er imidlertid klar på at de ikke er kjøpt opp av Sector Alarm. Det er et samarbeid der Sector Alarm bidrar med støtte og til gjengjeld får profilert seg ovenfor en attraktiv målgruppe.

Fest med og uten måte

Leder Vebjørn Myhre viser stolt frem den nye logoen

Det sterke fokuset på sikkerhet viser en ansvarlighet og profesjonalitet som kanskje ikke er så vanlig i fadderstyrer. Vebjørn kan fortelle at de blant annet jobber målrettet for å skape en fadderuke som også inkluderer dem som av forskjellige årsaker ikke ønsker å drikke. De har derfor lansert det de kaller Fadderullan PLUSS med et alkoholfritt fokus. I Fadderullan PLUSS vil det til en hver tid være alkoholfrie faddere, og det legges opp til aktiviteter som ikke innebærer drikkepress. På denne måten håper de å kunne inkludere alle de nye studentene – ikke bare de som vil drikke.

Den første drømmejobben

Selv med 12 personer i styret er det langt ifra en dans på roser å arrangere fadderuker for til sammen 4000 studenter. Vebjørn vedkjenner at han fort kan bruke 5 timer dagen på ledervervet. Det er mye tid, men han forteller at han får mye tilbake i form av både erfaring og nettverk. Pia, som studerer Kultur og Ledelse forteller avslutningsvis at den jobben hun gjør nå, faktisk er drømmejobben,og at hun vil regne seg som svært heldig dersom hun får muligheten til å gjøre det samme i arbeidslivet.