6. november 2015

FLK for denne gang

Lørdag 31. oktober samlet vi Oslos foreningsledere til årets Foreningslederkonferanse i Ingeniørenes Hus. Etter måneder med intens jobbing var vi stolte av å ønske velkommen til historiens andre foreningslederkonferanse.

Fjorårets konferanse hadde lært oss mye. Vi fikk tydelig tilbakemelding fra deltakerne om at de ville ha mer tid til mingling og mest mulig relevant innhold. Dette tok vi til oss og la opp årets program deretter:

Fra en leder til en annen

IMG_6103I år ble konferansen åpnet av Kristin Skogen Lund. Næringslivstungvekteren hadde et klart budskap til studentforeningene. De må være ambisiøse for å holde seg relevante og ikke minst må de tørre å gå nye veier. NHO lederen ble etterfulgt av samfunnsforsker og ekspert på frivillighet, Audun Fladmoe. Han presenterte forskning som blant annet viste at prosjektbasert frivillighet er på fremveksten og at det stort sett er endret livssituasjon som gjør at folk slutter å være frivillig – ikke nødvendigvis mangel på motivasjon.

IMG_6121Videre ble konferansens deltakere splittet opp i grupper. I gruppearbeidet diskuterte deltakrene problemstillinger som de selv hadde tatt med seg til konferansen. Diss ble sortert under temaene: Kommunikasjon, studentbyen, ledelse, engasjement, tilhørighet, konflikt og organisasjonskultur. Etter vel en time med gruppearbeid etterfulgt av lunsj var det klart for neste bolk på programmet. Underholdning!

Vi hadde vært så heldige å få tak i Det Andre Teateret. Det kanskej beste eksempelet på en studentforening som tør å tenke stort. Gjengen som nå driver Oslos best kjente improteater begynte som Teater Liksom på Chateau Neuf. Nå er de en profesjonell bedrift, men har klart å beholde sjarmen fra foreningstiden. Etter en stor lunsj var en halvtime med fabelaktig festlig impro akkurat det konferansens deltakere for å blir klare for resten av programmet.

Nye penger og nye tanker

IMG_6112Etter underholdningen fulgte en samtale om finansiering av studentforeninger. I panelet satt Nithiya Nareshkumar fra MedHum, Julie Odner fra Føniks og Jan Olav Ryfetten, styreleder i Bidra.no. Samtalen tok  for seg de mindre brukte finansieringsmetodene blant studentforeninger, nemlig sponsorater og folkefinansiering. I den siste delen av programmet fikk deltakerne møte representanter fra to av landets mest kjente organisasjoner som er helt avhengige av frivillighet. Øyafestivalens PR-sjef Jonas Prangerød og frivilligansvarlig i Røde kors, Ane Sunde.

Foreningslederkonferansen neste gang

IMG_6147Konferansen ble avsluttet av SiOs styreleder Tone Vesterhus som berømmet foreningslederne for den fantastiske jobben de gjør for studentene, lærestedene og byen. Hun tok videre for seg fremtiden ti Foreningslederkonferansen, og kunne avsløre at vi kommer til å gi studentene en mye tydeligere rolle i kommende konferanser. Derfor vil vi til neste konferanse opprette en arbeidsgruppe bestående av 4 studenter fra foreningsmiljøet. De av studentene som var interessert kunne slippe navneskiltet sin i en boks. Det var med stor glede vi så at svært mange viste interesse for å være med videre. Det var gøy!