Den tradisjonelle frivilligheten er i endring. Henger studentforeningene med på utviklingen?

31. oktober kl 10:30 åpner dørene til Foreningslederkonferansen på Ingeniørenes Hus i Oslo. Konferansen er en enestående mulighet til å møte ledere og nestledere fra store deler av studentforeningsmiljøet, utveksle erfaringer og finne løsninger sammen.

I år stiller vi oss spørsmålet «Er studentforeningene utdaterte?». Vi ser i dag at individualisering, økt profesjonalisering og kortere engasjement preger frivilligheten. Kom på Foreningslederkonferansen 2015 for å høre viktige stemmer fra organisasjons– og næringslivet utdype denne utviklingen, og hvordan foreningsledere og studentforeninger skal møte den nye frivilligheten.

Ledere og nestledere fra studentforeninger i hele Oslo er hjertelig velkommen til å melde seg på konferansen. Arrangementet er selvsagt helt gratis, og fylles opp etter første mann til mølla-prinsippet.

Ingeniørenes Hus, Kronprinsens gate 17
Lørdag 31. oktober
Kl 10:30 – 17:00

Meld deg på her, så ses vi på Foreningslederkonferansen!

Program for konferansen

NHO Adm.dir. Kristin Skogen Lund

Kristin Skogen Lund er administrerende direktør i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO). Hun har erfaring fra selskaper som SOL, Aftenposten og Telenor, og innleder konferansen med å dele sine tanker om endringsledelse.

Audun FladmoeAudun Fladmoe er statsviter og forsker ved Institutt for Samfunnsforskning. På konferansen skal Audun trekke noen større linjer om utviklingen av frivillighet blant yngre, og si noe om hva som i dag preger deltakelse i sivilsamfunnet. Les hans blogginnlegg «Et stort potensial for frivillighet» her.

Ane_sundeAne Sunde er avdelingsleder for frivillighet og samfunn Oslo Røde Kors. Lokallaget i Oslo har satt i gang flere tiltak for å møte endringene i frivilligheten, og Ane kommer innom konferansen for å dele noen av grepene de har gjort.

Julie Odner SigurdsenJulie Odner Sigurdsen er tidligere redaktør av studenttidsskriftet Føniks. Hun var med da Feministisk Forum med stor suksess folkefinansiserte første utgave av Føniks, og deltar i samtalen om ulike måter å skaffe midler til studentengasjement.

Jan Olav RyfettenJan Olav Ryfetten er gründer og styreleder i stiftelsen bidra.no, et av flere samlingspunkt for folkefinansiering i Norge. Han deltar i samtalen om ulike måter å skaffe midler til studentengasjement.

Nithiya NareshkumarNithiya Nareshkumar er lokallagleder Oslo i Medisinstudentenes Humanitæraksjon, og deltar i samtalen om ulike måter å skaffe midler til studentengasjement.

Jonas Prangerød (fotograf Halina Sjuve)Jonas Prangerød er PR-sjef for Øyafestivalen og koordinator for Klubbdagen. Han besøker Foreningslederkonferansen for å snakke om hvordan Øyafestivalen bygde seg opp fra en liten frivillig drevet festival til å bli et knutepunkt for norsk musikkliv, og hvordan de i dag fortsatt har frivillighet som en sentral del av driften sin.

Styreleder i SiO, Tone Standal Vesterhus

Tone Vesterhus er student og styreleder i SiO. Hun vil avslutte programmet ved å fortelle litt om fremtiden til Foreningslederkonferansen.

Thea ElnanThea Elnan er magasinredaktør i Universitas og vil som konferansier lose deltakere og foredragsholdere gjennom dagen.

andre-teatret-logoDet Andre Teatret tar turen til Foreningslederkonferansen for å gi et lite pusterom i programmet. Improteatret startet som en studentforening ved Chateau Neuf men holder nå til daglig til i lokaler ved Akerselva.