IAESTEs Næringslivsdag, også kjent som IN, ble arrangert torsdag den 12. februar i Idrettshallen på Blindern med 15 forventningsfulle bedrifter på jakt etter de rette studentene.

Av Anja Eide Onstad, IAESTE Oslo

Anja Eide Onstad

Å få o stand et stort arrangement som IN, med tett program både dagene før og under arrangementsdagen, krever hardt arbeid. Blod, svette og tårer har blitt lagt ned, spesielt av IN-ansvarlig, Helle Kristine Fuhr, samt medlemmer lokalt fra IAESTE i Oslo og Ås.

Det viktigste for oss når vi arrangerer IN er at bedriftene og studentene er fornøyde. Det innebærer at vi må få tak i relevante bedrifter som vil delta på vårt arrangement, så vel som interesserte studenter. Dette krever en god porsjon organisering, kontakt med bedrifter og utforming av et interessant program. Når vi arrangerer IN, får vi alltid gode tilbakemeldinger på servicen vår, noe vi er veldig, veldig stolte av. Dette er faktisk noe vi har arrangert i Oslo siden 1998, i tillegg til i Trondheim, Bergen og Stavanger så langt tilbake som 1990.

Betalt jobb i utlandet

Men hva i all verden er egentlig IAESTE og hvorfor arrangerer vi næringslivsdag? IAESTE står for The International Association for the Exchange of Students for Technical Experience – litt av en tungekrøll! Kort fortalt er IAESTE en brobygger mellom studenter og næringlivet. IAESTE gir blant annet norske studenter muligheten til å dra på betalt jobb i et av våre 86 medlemsland. Samtidig får internasjonale studenter tilsvarende mulighet til IAESTE-jobb i Norge. Så hvorfor arrangerer vi IN? Ved å arrangere et slikt arrangement får medlemmene i IAESTE erfaring innenfor logistikk, direkte kontakt med næringlivet og være en del av et team som jobber mot et felles mål om å arrangere en vellykket karrieredag. I tillegg går overskuddet fra IN til å drifte organisasjonen og gi UiO studenter muligheten til betalt, studierelatert erfaring i utlandet samt en opplevelse for livet.

Næringslivsdagen begynte denne gangen med en vellykket minglefrokost hvor bedriftene fikk holde en kort presentasjon hver, for så å mingle med interesserte studenter. Videre utover dagen stod bedriftene på stand og tiltrakk godt over 900 studenter til arrangementet. Godt fornøyde var både bedriftrepresentanter og studenter, men de som var aller mest fornøyd var nok dem som vant reisegavekort og filmkamera.

I Darwins fotspor

Men for IAESTEs medlemmer har året nettopp begynt. Vi er midt i prosessen med å finne gode kandidater til jobbene våre. Blant annet har vi jobb på Galapagosøyene! Videre gjennom året får vi mange nye internasjonale venner som kommer hit og jobber.

Selv om vi elsker å arrangere næringslivsdagen og koser oss som noen unger under selve dagen når vi får gi ut kaker og pølser til UiOs studenter, handler IN om så mye mer enn kun denne ene dagen i året. IAESTE handler nemlig om internasjonale relasjoner på tvers av landegrenser. Det handler om vennskap, kulturforståelse og om relasjoner som i fremtiden vil virke fredsbevarende.

«Det handler om vennskap, kulturforståelse og om relasjoner som i fremtiden vil virke fredsbevarende.»

IAESTE i Oslo trenger flere medlemmer, så ta kontakt om du har lyst til å gjøre noe spennende og givende ved siden av studiet, og i tillegg knytte vennskapsbånd for livet. Ikke minst vil du få noe å snakke om på jobbintervju siden bedrifter er veldig interesserte i erfaringer fra frivillige verv. Og sist men ikke minst vil du også få ta del i arrangeringen av IN 2016!

Foreninger