Våren hos oss har stått i HiOAs tegn. I skrivende stund er det opprettet 14 nye foreninger på Høyskolen, og flere er på vei. For å vise frem noe av det man kan få med seg gjennom foreningsengasjementet sitt arrangerte vi en aldri så liten minikurskveld for den nye foreningsskaren på HiOA. SiO Foreninger har et bredt kurstilbud til studentforeninger, og flere av kursholderne våre var med og guidet nye og gamle gjennom high-ligts fra sine kurs.

Her følger en liten oppsummering fra de ulike bolkene:

Mike Fürstenberg fra SiO Foreninger snakket om økonomi og ansvar i foreningen. Hva er styrets ansvar og oppgaver, og hvilke økonomiske situasjoner kan man havne oppi?

Endre A. Kristoffersen, som er kursholder på regnskapskurs for små foreninger, ga en Superrask innføring i Excel og kontering. Hva er et budsjett og regnskap, hvordan foregår kontering av bilag, og hvilke økonomirutiner bør være på plass?

Katrine Knoph fra SiO Foreninger og Kulturstyreleder Sigrid Mæhle Grimsrud gjennomgikk hvordan Kulturstyret prioriterer søknader, hva som er viktig å huske når man søker og søknadsfunksjonen på Min Forening. Philip Stampe fra Studentparlamentet på HiOA snakket også litt om NSOs støtteordninger til faglige arrangementer

Kursholder for både grafisk design og kommunikasjonsarbeid, Therese Byhring, ga en rask innføring i viktigheten av en godt definert profil, og bevisstheten rundt foreningens omdømme for å forme foreningens kommunikasjon og markedsføring, og snakket også om hvordan man finner de riktige kanalene.

Helge Skivenes fra SiO Foreninger holder også vårt rekrutteringskurs, og han snakket om hvordan rekruttering er et kontinuerlig arbeid gjennom hele året, og de ulike fasene rundt rekrutteringsarbeidet.

Til slutt snakket lederkursholder Thomas Axelsen og operasjon HiOA – general Karl Kristian Rådahl Kirchhoff fra SiO Foreninger om styremodeller i studentforeninger, ansvarsfordeling og roller i et styre og ulike sider ved det å være leder i en forening – hvordan man kan motivere sitt styre, og håndtering av vanskelige situasjoner.

Vil du vite mer?

Vi har lagt ut presentasjoner og annen informasjon fra kvelden her.

Er du interessert i å vite litt mer om regnskap for små foreninger har vi et blogginnlegg om det her, og vil du lese mer inngående om bruk av markedsføringsplan finner du det her.

Ellers var jo denne kvelden en introduksjon til vårt kurstilbud, så om det ga mersmak så finner dere alt om kursene på nettsiden vår.

Tusen takk til alle som var med for en super kveld!