Styreleder i SiO, Tone Standal Vesterhus

Under fadderukene ble Foreningsdagene på HiOA og UiO avholdt. Flere tusen studenter besøkte hundrevis av foreninger. Studentforeningene er kjernen i det som kan gjøre studietida til noe mer enn bare lesesal og forelesning.

Av Tone Standal Vesterhus. Student og styreleder i SiO

Derfor arrangerer SiO årlig foreningsdager der du, enten du er ny student eller gammel traver, kan få føle på noe av det studentforeningsoslo har å by på – og det er ikke rent lite.

Ragnhild Hennum, prorektor på UiO åpnet foreningsdagen på HiOA og oppfordret alle studenter til å engasjere seg i en forening. Rektor Curt Rice gjorde det samme på HiOA. Det gjør vi i SiO også.

Hvorfor?

Det er mange gode grunner til å melde seg inn i en forening eller tre. Kanskje leter du etter et sted å dyrke fritidsintressen din, som kan være alt fra rumpeldunk til debatt og ballett til boksing. Det finnes totalt rundt 400 studentforeninger i Oslo, og det er garantert minst én som passer deg og dine interesser. Foreningsarbeid er dessuten givende i form av at du får erfaring som kan være verdifull både på studiet og når du omsider skal søke jobb. Ikke minst, så er foreninger viktige for å skape trivsel. Og vi vet det, at den som trives, presterer bedre. Altså, bli med i en forening = få gode studieresultater.

IMG_5539Du sitter kanskje der og tenker, søren, jeg gikk glipp av dette og nå kan jeg iallefall aldri melde meg inn i en forening. Fortvil ei. SiO Foreninger jobber for at det skal bli enklere for deg å engasjere deg i en forening. De arbeider utelukkende med å gjøre studentforeningsmiljøet i Oslo bedre. Du kan ta kontakt med de, eller gå på www.sio.no/foreningsoversikt for å se hva som eksisterer der ute.

Fant du ikke det du leita etter?

Kanskje har du en fritidsinteresse som er helt ekstraordinær, og som det rett og slett ikke finnes en forening for enda. Det kan du gjøre noe med. Velferdstingets kulturstyre (http://www.studentvelferd.no/kulturstyret/) støtter både eksisterende og nye foreninger med midler. SiO foreninger bistår deg med alt du trenger til å starte opp din egen forening. Inkludert hjelp til å søke om penger. Det enkleste er å ta nåmed dem på foreninger@sio.no

Det kan virke litt overveldende å bare ta kontakt med noen man ikke kjenner fra før i en forening og skulle be om å få bli med å henge. Jeg kan røpe at de aller fleste foreningene er desperate etter å få kontakt med deg! Alle foreninger er midt oppi den viktigste rekrutteringsperioden i året, og ønsker seg sårt nye medlemmer. Send de en mail og spør hvor du kan møte opp for å bli med- du får garantert positivt svar.

God studiestart og godt foreningsår!

Arrangement, Semesterstart