Det sies at foreningserfaring kan gjøre veien til jobb og karriere lettere. Vi spurte rekrutteringssjefen i Skanska hvorfor det er slik

«Det handler om storytelling. Om å formidle fortellingen om hvem du er» sier Christian Scheen. Han er rekrutteringssjef i entreprenørselskapet Skanska og forteller om hvorfor han mener frivillig erfaring blir stadig viktigere i jobbsøking. Han havnet på radaren vår etter at han til E24 uttalte at det i dag er «et sjansespill» å søke jobb kun med studier og erfaring å vise til. Han sa også at frivillige verv blir stadig viktigere for dem når de vurderer kandidater.

Christian Scheen, rekrutteringssjef i Skanska

Vi ber ham utdype:

«Historien du forteller om deg selv på CVen er viktig når du er ny i arbeidsmarkedet.» Frivillige verv på CVen forteller noe om hva du har brukt tiden på, men også noe om hvem du er som person. Det forteller at du er en person med engasjement og driv. «Det er iøynefallende, engasjement blir lagt merke til»

For i en tid der utsiktene i oljebransjen framstår usikre opplever han en større tilstrømning av søkere. Da blir det ekstra viktig å kunne skille seg ut fra søknadsbunken. «Det handler i enda større grad om å være synlig i søknadsbunken, om å skille seg ut og bli valgt» forteller Scheen.

Men samtidig er det ikke bare på CVen at Christian forteller at frivillig erfaring kan være nyttig. Han forteller at de som har engasjert seg med utenomfaglige aktiviteter under studietiden gjerne ser arbeidsoppgaver på en litt annen måte enn andre. «De vil kanskje kunne tenke utenfor boksen, og være flinkere til å se det større perspektivet utenfor sitt arbeidsområde og sitt prosjekt.» Det er viktig, spesielt i boligbygging der det er vel så viktig å se for seg hvordan byggeprosesser blant annet påvirker miljøet rundt.  «Vi ønsker å redusere vårt fotavtrykk og være den ledende grønne prosjektutvikler og entreprenør» forteller Scheen.

Se deg om tidlig

Rekrutteringssjefens råd til unge studenter er tydelig. «Ha fokus på studiene, men begynn samtidig  å se dere rundt. Ta inn informasjon og tenk over hva du vil bidra med». Som student er det utrolig mange muligheter som er åpne. Det er flerfoldige studentpolitiske muligheter og hundrevis av studentforeninger å velge mellom. Scheen råder studentene til å tenke over hva de selv ønsker å engasjere seg i. «Når du starter den prosessen vil du lettere se hvilke muligheter som finnes.» Da vil det være lettere å peile ut den retningen som er riktig for deg.

Semesterstart

Vi er hjertens enige med Scheen og oppfordrer alle studenter, både nye og gamle til å bruke alle arrangementene i semesterstart til å se seg om. På ett av følgende arrangementer vil du garantert finne noe for deg:

• Foreningsdagen ved HiOA 13. august
  • Foreningsdagen ved UiO 17. august
  • How to be a Norwegian Student – rekrutteringsmessen for internasjonale studenter 18. august
  • Rekrutteringsdagen for studentforeningene på BI 27. august.

Se her for en smakebit av hva du vil møte på disse dagene:

Ukategorisert