MERK: Denne saken er en aprilsnarr, og innholdet i artikkelen er derfor bare tull. SiO Foreninger kommer selvfølgelig ikke til å tvangsfusjonere noen studentforeninger.

Høsten 2016 vil SiO Foreninger pålegge Oslos foreninger å slå seg sammen med nærliggende foreninger. Dette vil lette administrasjonen og bidra til mer bærekraftige, tverrfaglige foreninger.

Antallet studentforeninger i Oslo har de siste årene skutt i været, og ligger nå på i overkant av 400 foreninger. Dette har ført til at SiO Foreninger nå bruker store deler av arbeidskapasiteten på administrasjon. For å frigjøre ressurser har ledelsen derfor besluttet å redusere antallet studentforeninger til halvparten.

«Ingen studentforeninger trenger å frykte nedleggelse» – Gisle Hellsten

gisle.hellsten-svarthvitt-web

Gisle Hellsten. Foto: UiO

-Ingen studentforeninger trenger å frykte nedleggelse, forsikrer leder av SiO Foreninger Gisle Hellsten. Reduseringen vil nemlig skje ved systematisk sammenslåing av foreningene, to og to.
-Foreningene vil også oppleve en hel rekke positive ringvirkninger av disse fusjonene, forklarer Hellsten ivrig.
-Tverrfagligheten vil føre til et bredere interessefelt, som igjen kan generere flere medlemmer og gi økt økonomisk støtte fra for eksempel Kulturstyret.

Fra høsten av kan vi derfor glede oss over diversitet i skjønn forening.

Sammenslåingene vil skje ved at foreningene blir paret opp med den mest nærliggende foreningen – alfabetisk. Fra høsten av kan vi derfor glede oss over diversitet i skjønn forening. Som eksempler på sammenslåinger kan vi nevne:

• Blindern Rockeswing og Blindern studenthage → «Dancing in the moonlight»
  • Den tyskspråklige Forening og Den Norske Studentersangforening → En spesielt stor hit under Oktoberfest?
  • Effektiv altruisme UiO og Eika Ølbryggarlag → Godt øl til hele fellesskapet!
  • HiOA Fitness og HiOA Gaming → En gaminggruppe som utelukkende driver med Wee Sport, DDR og Let’s Dance
  • Medicinske vinterleker og Medisinernes seksualopplysning Oslo → Tre en kondom på skistaven og kom deg ut i løypen!
  • Syklubben NMBU og Tannlegerevyen → Oslos mest beskuede syklubb

Alle foreninger vil bli kontaktet med utfyllende informasjon om sammenslåingen. Foreninger med spesielle behov kan søke om dispensasjon innen utgangen av uke 13. Alle sammenslåingene vil tre i kraft 1. august 2016, men foreninger oppfordres til tettere samarbeid allerede nå i vårsemesteret.

Spørsmål kan rettes til Mike Fürstenberg på telefon 22853374.

Bli med i samtalen! 3 kommentarer

1. Tror SiO skal være litt forsiktige med å pålegge noe som helst, det er flere av oss som er veldig villige til å stille mistillitsforslag/reise sak. Tror det er en del der som trenger en påminnelse om at de en en tjenestebedrift for studenter og ikke noe som skal styre studenter på noe som helst måte.

Svar
  2. Men regner med at dette er 1.aprilspiss så tar det med en klype salt, som man bør gjøre med alt fra den kanten.

Svar
    • Denne saken er, som du gjettet, en aprilspøk. Vi kommer selvfølgelig ikke til å tvangsfusjonere noen studentforeninger, selv om resultatene sikkert kunne blitt veldig nyskapende og morsomme! 🙂

Ukategorisert