Gladnyhet til alle studentforeninger!

Fra og med 1. mai 2014 gjelder nye retningslinjer i Frifond barn og unge. For søkerne er den største nyheten at det nå blir mulig å søke om støtte opp til 35 000 kroner per kalenderår. Siden 2006 har dette beløpet vært 25 000 kroner.

Generalsekretær i LNU Martin Vonstad Østerdal

Generalsekretær i LNU, Martin Vonstad Østerdal

Vi ser et behov for mer støtte til prosjekter med store budsjetter, slik som festivaler, filmer og andre store arrangementer. En høyere beløpsgrense vil gjøre det mulig for disse gruppene å få dekket flere av utgiftene sine og slik legge til rette for mer frivillig aktivitet, sier generalsekretær i Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU), Martin Vonstad Østerdal.

Mens den nye søknadssummen først og fremst er rettet mot prosjekter med større utgifter, åpner den også opp for at mindre grupper kan få tildelt mer støtte per kalenderår, noe som betyr at man nå kan sende inn flere søknader og gjøre enda flere aktiviteter i løpet av året. Hvis du er kontaktperson for en gruppe kan altså du og gruppa di få utbetalt opp til kr 35 000 i året, ifølge de nye retningslinjene.

Vet du ikke hva Frifond er sier du?

Praktikant i LNU Camilla Schjem Grimsgaard

Praktikant i LNU, Carina Schjem Grimsgaard

Carina Schjem Grimsgaard er praktikant hos LNU som forvalter støtteordningen. Hun forteller at Frifond barn og unge skal bidra til at unge kan drive med frivillig aktivitet i lokalmiljøet sitt. Ordningen er for både frittstående grupper og frivillige foreninger, og gir støtte til aktiviteter som er allmennyttige og åpen for alle. De gir ikke støtte til sportsarrangementer eller innsamlingsaksjoner. Men støtteordningen passer ganske perfekt for studentforeninger som har lyst til å drive med det de brenner for!

Det betyr at dersom du og kompisene dine trenger penger til å kjøpe pizza og se film i sofakroken, eller at dere trenger å kjøpe et kamera for å ta bilder til inntekt for TV-aksjonen, så må du nok finne penga sjæl. Men dersom dere har lyst til å arrangere en musikkfestival, lage en skrekkfilm, holde en skate-workshop, arrangere et jobbsøkerseminar, få til en kunstutstilling, ha studentmatlagingskurs eller noe annet kreativt, så er det vel verdt å søke Frifond. Bare pass på å sjekke retningslinjene først, slik at søknadsprosessen går kjapt og greit.

All annen informasjon om hvordan søke finner du på frifond.no