Hva tenkte du når du endelig fikk svart på hvitt hvilket studiested som skulle bli ditt?

Forventning? Glede? Skrekkblandet fryd? Eller litt panikk?

Å begynne å studere er for de fleste et stort skritt inn i en ny verden. Det innebærer flytting, nye boformer, mye mer ansvar for seg selv, nye måter å lære på, frihet til å organisere dagene som man vil og heldigvis veldig mye moro! Så gratulerer med å ha blitt student!

Hvor spesiell studietiden blir og hvor mye du får oppleve kommer, som så mange andre ting, an på hva du velger å gjøre ut av den selv.

I Oslo finnes det en mengde tilbud til deg som student, og for deg som vil er det alltid ett eller annet å finne på. En viktig del av det som gjør studenttiden til noe helt eget er livet rundt studiene, og her kommer studentforeningen inn i bildet. Studentforeninger finnes på alle læresteder, og driver med hundrevis av forskjellige ting. Om du syns det er morsomt med teater, bueskyting, programmering, konsert, film, seiling, bistand, fotball eller bare å møte nye mennesker finnes det en studentforening som driver med det. Det å møte nye mennesker får du for øvrig på kjøpet samme hva du har lyst til å engasjere deg i.

Det finnes masse ting i Oslo du kan være med på som tilskuer, og man bør absolutt unne seg en fin Oslo – opplevelse i ny og ne. Men det som i tillegg er så unikt med studentforeningene er at du får bidra selv. Du får lage innhold i arrangementer, spille på laget, lage PR – materiell, booke debattdeltakere eller føre regnskapet, om det er det du vil. Studentforeninger gir erfaringer som man ellers ikke skaffer seg før etter studiene. Og mange vil nok påstå at erfaringen man har med seg fra å ha vært med i en studentforening er av den mer billigkjøpte sorten. Fallhøyden er lavere enn i arbeidslivet, læringskurven er bratt og arbeidsmiljøet er godt.

Å flytte til en ny by, samme om den ligger tre eller tretti mil hjemmefra, innebærer at man må skaffe seg et nytt nettverk. Kanskje er du heldig og flytter til samme sted som resten av russebussen, men uansett er man i nye omgivelser og gjør nye ting. Det å finne seg til rette handler ofte om å trives med de man har rundt seg, og igjen er studentforeningene et sted der det knyttes vennskap og bekjentskap over en lav sko.

Uansett hva du tenkte da du fikk vite hvilket studiested som skulle bli ditt, blir det nok ikke akkurat som du har tenkt. Husk at det finnes masse muligheter til å forme din egne studietid.  Det å gjøre studietiden til noe spesielt, og ta med deg det du kan av hva studentlivet har å by på vil du uansett ikke angre på!

En oversikt over studentforeningene i Oslo finner du her.  Og på våre nettsider finner du mye mer om studentlivet.

Velkommen til Oslo!