2. september 2013

Heder og ære!

En gang i året gjør Universitetet i Oslo stas på seg og sine, det foregår på årsfesten 2. september, og da skal også studentforeningene hedres.

Det nomineres studentforeninger i fire kategorier, og vinnerne i år er Feministisk forum som årets nyskapning, Farmasøyter Uten Grenser Studentgruppes «Løp for Lab» som årets enkelttiltak, årets studentpublikasjon ble Teknovatøren, og den gjeve prisen for årets studentforening gikk til Cinema Neuf.  Vi gratulerer så mye! Prisen er et samarbeid mellom UiO og SiO. Vinnerne får heder og ære, 5000 kroner og ikke minst får de overrakt prisene på scenen på Frederikkeplassen under årsfesten.

Vinnere er forskjellige fra hverandre både med tanke på formål og aktivitet, og viser mangfoldet blant studentforeningene på Universitetet. Vinnerne og de andre nominerte viser hva man kan få til gjennom studentengasjement, og det er bra at foreningene og deres innsats løftes frem av lærestedene. Og det er bra at UiO deler ut heder og ære til foreningene og inkluderer prisutdelingen i sin egen bursdagsfeiring, i år for øvrig feiret med marsipankake og konsert med Black Debbath.

Foreningene trenger og fortjener all den publisiteten de kan få, og det ville ikke vært unaturlig at lærestedene i større grad bruker studentforeningene i markedsføringen av seg selv. Samarbeid mellom læresteder og foreninger vet vi er fruktbart for begge parter.

For oss som jobber med foreninger hver dag er det morsomt å se at alt arbeidet som legges ned verdsettes, og at UiO vil vise frem prisvinnerne på sin årsfest. Det burde være flere arenaer der det foreningene gjør og bidrar med blir satt søkelys på, og vi kan jo håpe at UiOs pris til studentforeninger er den første i rekken av priser som blir delt ut til flinke og engasjerte studentforeninger!

Gratulerer igjen til foreningene som vant! Mer om prisene, vinnerne og de nominerte kan du lese her.