På et knapt år har HiOA Gaming hatt en oppstart og vekst helt uten sidestykke. Foreningen har raskt vokst til å bli en av høgskolens største – og kanskje viktigste studentforeninger. Men hvordan? Vi ba foreningen selv fortelle.

HiOAgaming3Det er en tidlig søndags morgen, men godt over 60 studenter sitter på skolen og gjør seg klar til å ha en prøve av en slags.

Av Asja Sahbaz, Tilsetningsansvarlig i HiOA Gaming

Årets første 24-timers LAN er snart over, og klokken 6 på morgenen gjenstår siste punkt på programmet: Spill Quiz. HiOA Gaming har kjørt et fullspekka show inne på Kroa i P35 i helgen. På forhånd anskaffet de utallig mange Redbullbokser og premier til over 6000,- fordelt på en håndfull konkurranser. Foreningen ble etablert for knapt ett år siden, da som en undergruppe av Oslo Tekniker Samfund, OTS Gaming. Den gang var den kun drevet av to kompiser det første semesteret, Kristian Munter og Andreas Jacobsen. Knapt et år senere kan de allerede skryte på seg over 500 gruppemedlemmer, hvorav 100 er betalende og deltar på over 6 arrangementer i året.

Hvordan har HiOA Gaming klart å bygge opp en liten subkultur i hjørnet av campus Pilestredet, på så kort tid? Er det kanskje bare Red Bullen som lokker? Selvsagt ikke.

HiOA Gaming omfavner et bredt spekter av studentkulturer

HiOAgaming2jpg

f.v: Tobias Andersen, Kristian Munter, og Andreas Jacobsen på foreningens kontor

Det har seg nemlig slik at HiOA Gaming dekker en stor del av det som interesserer et gjennomsnittlig studentsamfunn. Fellesskapet deler flere hobbyer der spilling ofte fungerer som et naturlig knutepunkt. På kontoret og på arrangementer går skravla om det meste blant likesinnede studenter. Her blir filmer, TV-serier, cosplay, data og ymse teknologi diskutert og fordøyd. Det er en inkluderende forening, som til tross for navnet er åpent for alle studenter ved SiO. På arrangementene kan alle som vil delta. Foreningen har tidligere hatt ”Hangouts” som fungerer som et lavterskeltilbud til alle og enhver. Her står sosialisering i sentrum og ingenting trenger å medbringes.

Det sosiale aspektet er på mange måter grunnpilaren i foreningen, alle arrangementer planlegges rundt at det skal være gøy for alle som deltar. Og nettopp dette lokker studenter til seg som en skinnende sol i en (til tider) grå studietid. Dette reflekteres også i årlige hytteturer der det bades, spilles og grilles i overflod. Det er et gjennomgående element av trivsel i foreningen der alles stemme er lik mye verdt og det serveres ett dusin pizzaer på valgmøter for å sikre at de fleste ytrer sin mening. Foreningen har en god blanding av begge kjønn, og flere jenter har funnet veien til et styreverv. Eksempelvis Helene Juterud, som studerer anvendt data og er foreningens nye nestleder.

Gjør seg synlige på stand

HiOA Gaming har mange baller i luften, og deltar på det meste av messer, foreningsdager og eventer.. Hittil har de bla. fått vist seg fram på SpillExpo 2015, der de lot forsvaret få prøve seg på virtuell bombedesarmering; de har spilt Mario Kart med over 300 elever ved ungdom- og videregående skoler, under Jenter og Teknologi-messa i år. Videre har de arbeidet med utvikle mattemestringsoppgaver oppgaver for barn og unge med ADHD og lærevansker i samarbeid med studentbedriften TurboDevs; under How to be a Norwegian Student, foreningsmessen for internasjonale studenter, ved Chateu Neuf vervet de studenter fra hele verden, noe som klart viser at HiOA Gaming er en verdifull forening på tvers av kulturer.

Allerede til påske vender de snuta mot The Gathering, der de vil presentere HiOA Gaming for over 5000 deltakere. Men det fortsatt tidlig i mars, og foreningsleder Kristian Munter ser stadig etter nye muligheter i horisonten.

Foreninger