Listen er lang – rund 450 studentforeninger finnes i Oslo og Akershus. Men hvorfor er det viktig å engasjere seg? Svarene er mange:

Karrieresenteret vil si at ditt engasjement ovenfor arbeidsgivere vil vise at du er en flersidig person som kan ha flere baller i luften. Og at foreningslivet kan gi deg en realkompetanse som studiene ikke kan gi deg. For eksempel som leder av en studentforening.

Lærestedene vil  vektlegge at ditt engasjement er med på å bedre studiemiljøet ved skolen eller universitet, og at dette vil være med på å gjøre lærestedet mer attraktivt for andre.

Psykologen vil vektlegge den psykososiale gevinsten det gir å bli kjent med andre i en forening og det å engasjere seg for andre i en sosial sammenheng. Undersøkelser viser at studenter som tidlig sosialiserer seg har en bedre sjanse til å lykkes med studiene og gjennomføre på normert til

Et sosialt nettverk er godt å ha! Når familien kanskje er langt unna så blir vennene dine litt som den nye familien.

Alle grunnene er her nevnt her gode grunner:

Du gjør deg mer attraktiv for fremtidige arbeidsgivere.

Du gjør lærestedet mer attraktivt.

Du har en bedre sjanse med å lykkes med studiene.

Den viktigste årsaken er likevel at det er utrolig gøy. Du får masse gode venner som du deler interesser og erfaringer med, og du får oppleve ting sammen med dem som du vil huske for resten av livet.

Det er gøy å engasjere seg i foreningsmiljøet!

Vi i SiO Foreninger har oversikt over alle foreningene og flere tilbud til studenter på våre nettsider, om du lurer på mer om studentlivet

Bli med i samtalen! 2 kommentarer

1. Hei,hvordan kan jeg finne ut hvilke foreninger som finnes på mitt lærested

2. Da kan du sjekke http://www.sio.no/foreningsoversikt, og sortere lista etter læresteder