Aquila Sailing Team er seileforeningen ved Handelshøyskolen BI, og er et av de største sportslige utvalgene med 120 medlemmer. Foreningen ble opprettet i 2006 og Aquila betyr ørn. Vi disponerer per dags dato tre egne båter som ligger på Dronningen i Oslo.

Martine L'Orsa

Martine L’Orsa

Av Martine L’Orsa, Markedsansvarlig Aquila Sailing Team
Foto: Håkon Mæland/MLand Pictures

Aquila står for felleskap, sikkerhet, læring og mangfold. Vi er opptatt av å ivareta alle medlemmer, fra nybegynnernivå og helt opp til regattaseiling. Breddeseiling er derfor noe som er viktig for oss, fordi seiling skal være for alle og seiling skal være gøy. Denne bredden blir gjenspeilet i at vi også har medlemmer fra diverse linjer og retninger på BI, samt variasjon fra første året på bachelor helt opp til master og doktorgradsstipendiater.

(…) seiling skal være for alle og seiling skal være gøy

_X4A1365 kopi

Båtene er ute nesten hver dag i sesongen, takket være vår helt egne interne skipper-ordning. Dette er medlemmer som gjennomfører et skipperkurs i regi av Aquila, slik at vi er sikre på kvaliteten på de som drar ut med både båt og medlemmer. I tillegg til kurs, arrangerer vi båtførerprøven. Dette er noe vi tilbyr både på høsten og på våren til studentvennlig priser. Vi arrangerte også Student- NM i seiling nå i september, og arrangementet ble svært vellykket med over 60 deltagere fra ulike studentforeninger og ulike deler av landet. Vi sender derfor også et lag til Student-VM i Frankrike nå i oktober.

Sosiale matroser

Selv om vi er en seileforening som selvfølgelig er opptatt av seiling, er vi også opptatt av å tilby medlemmene våre sosiale happenings med alt fra hytteturer, vår og høstfest og julebord, i tillegg til andre. Vi er opptatt av at felleskapet skal være bra innad i foreningen og har derfor også noe vi kaller matros-ordning, en slags fadderordning, hvor vi har utadvendte og hyggelig medlemmer som har ansvar for å videreføre informasjon til sine grupper innad i Aquila og dra folk med. Dette har vi fordi vi ønsker å nå frem til alle medlemmene, samt at vi ikke ønsker at noen skal falle utenfor.

student-nm kopi

Selv sitter jeg i styret i Aquila, som markedsansvarlig. Men jeg startet som medlem, som alle andre. Jeg ønsket å være med i Aquila for å bli bedre til å seile, samt at jeg ønsket å komme i kontakt med mange andre nye mennesker på BI. Og via Aquila har jeg fått venner for livet og blitt venn med mange jeg ellers aldri ville møtt hvis ikke det var for at jeg ble med i denne foreningen. Det hjelper en også å utvide nettverket sitt ved at man får bekjentskaper fra mange ulike linjer.

Fra nybegynner til regattalaget

Det at vi er så heldige at vi har tre båter til disposisjon og kan tilby medlemmene våre grundig opplæring i alt fra hvordan man håndterer utstyret på en båt til hvordan man skal seile en regatta er unikt. Det er mange medlemmer som starter som nybegynnere og når de er ferdig med studier på BI, så er de på regattalaget. Det at vi har en tyngde i det vi gjør og at vi er opptatt av kvalitet, samtidig som vi har det veldig sosialt og gøy tror jeg er store deler av grunnen til at vi er så populære.

www.aquila.sbio.no

Foreninger