Studentmat for viderekomne

Av Erle inderhaug og Helge Skivenes

Nudler og ferdigpizza

Leder i Mathjelpen, Silje Søbye

Det typiske studentkostholdet er ikke kjent for å være spesielt sunt. Mors kjøttkaker blir for mange studenter erstattet med nudler og ferdigpizza. For studenter med gusten hud og tom lommebok finnes det likevel håp. Mathjelpen kan hjelpe!

Mathjelpen er en forening for studenter ved klinisk ernæring. Vi har møtt Kristin Sandvei, sosialansvarlig, og Silje Søbye, leder av foreningen, for en prat om mat, armhevinger og studenttilværelsen.

«På våre nettsider kan man finne alt fra faglige innlegg om klinisk ernæring til oppskrifter. Her er det mye fristende. Vi finnes dessuten på facebook, hvor vi har ganske mange følgere», opplyser de.

Nettsiden mathjelpen.no har opp mot 400 visninger per dag fordelt på cirka 300 lesere. Ikke verst for en studentforening.

Studenter, barn og bestemødre

«Med et godt kosthold får man bedre konsentrasjon. Dette gjelder også i eksamensperioden», sier jentene. Sunn mat står likevel ikke øverst på lista for eksamensstressa studenter. Dette har Mathjelpen tatt konsekvensen av. I eksamensperioden står Mathjelpen på stand og deler ut sunn mat til studentene.  «Hvis studentene tar armhevinger eller sit-ups, får de belønning i form av ekstra produkter», ler de to ernæringsstudentene.

Sosialansvarlig Kristin Sandvei gleder seg til høstsuppekveld

Foreningen er ikke bare rettet mot studenter. I 2014 hadde foreningen hele 21 eksterne oppdrag, blant annet i barnehager, på eldresenter og i media. Silje og Kristin sier at det er mange engasjerte studenter som gjerne vil holde foredrag, noe som er forbeholdt studenter som går de to siste årene på studiet. «Vi har noen veldig flotte og engasjerte medlemmer som gjør Mathjelpen til den aktive foreningen den er!», sier Silje.

Ikke bare grønnkål

Mathjelpen handler ikke kun om sunn mat, de har også en egen idrettsgruppe som blant annet løper Holmenkollstafetten. Men det blir også tid til kos. «Det første møtet i semesteret serverer vi vafler. Da er det mange som melder seg inn», kan jentene fortelle.  Det sosiale aspektet er veldig viktig for foreningens medlemmer. Det arrangeres blant annet høstsuppekveld, bollekveld og sommeravslutning med grilling. «Vi inviterer aldri til noe uten å spise. Vi er veldig glad i mat og godsaker», innrømmer studentene i Mathjelpen.

Bli bedre kjent med Mathjelpen!

Hjemmeside: http://mathjelpen.no/

Facebookside: https://www.facebook.com/Mathjelpen