I høst har to nye kursholdere startet i SiO Foreninger. Tina Alvær elsket sparegrisen sin som barn, og holder nå kurset «Regnskap for små foreninger». Kristin Jensen leker seg til å bli en bedre grafisk designer, og deler kunnskap og tips når hun holder kurs i grafisk design sammen med Ida Rydeng.

Hvorfor/hvordan ble du med i (din første) studentforening?

Tina: Under min første fadderuke på Blindern ramlet jeg innom en fest på Chateau Neuf, og samme kveld sa jeg tydeligvis ja til å stå i baren den påfølgende uken. Bartenderkarrieren ble kort, selv om det var en veldig morsom opplevelse som ny student å stå i baren på Betong.
Kristin: Jeg ønsket å være med i en studentforening for å ha et aktivt studieliv og bli kjent med nye folk. På foreningsdagen fikk jeg informasjon om mange forskjellige foreninger og kontaktet de jeg hadde mest lyst til å bli med i.

Hvorfor ble du værende?

Tina: Siden flere på kullet mitt var aktive på U1, kjellerforeningen på SV-fakultetet, ble det mer naturlig å være aktiv der. Det som var morsomst var at det var et veldig godt sosialt miljø, som gjorde at jeg fikk flere venner, som igjen gjorde studietiden bedre.
Kristin: Jeg ble værende fordi det ga meg noe, jeg lærte mye nytt og hadde glede av fellesskapet.

«Da jeg overtok som økonomiansvarlig i en av foreningene jeg har vært aktiv i, fikk jeg alle kvitteringene krøllet sammen i en plastpose. Da følte jeg meg ganske lost.»

Hva er det gøyeste med regnskap og penger?

Tina: Jeg har alltid likt penger, da jeg var liten elsket jeg å spare å se sparegrisen fylles opp og planlegge alt jeg kunne bruke pengene på. I dag er jeg mer opptatt av å ha orden på privatøkonomien, som igjen gjorde at jeg hadde mulighet til å kjøpe leilighet uten å få økonomisk støtte fra foreldrene mine.

Hva er det gøyeste med grafisk design?

Kristin: Det gøyeste med grafisk design er å finne nye visuelle uttrykk og skape noe folk kjenner igjen.

«Man trenger ikke alltid ende opp med noe bra, man lærer masse av å bare leke.»

Hva er ditt beste tips til en økonomiansvarlig i en forening?

Tina: Det jeg tenker er viktig, er å både ha litt interesse for økonomi og være nøyaktig. Da jeg overtok som økonomiansvarlig i en av foreningene jeg har vært aktiv i, fikk jeg alle kvitteringene krøllet sammen i en plastpose. Da følte jeg meg ganske lost. Men etter å ha deltatt på regnskapskurset for små foreninger, tok jeg fatt på oppgaven med godt mot og
fikk omsider gjort de løse kvitteringene om til en regnskap.

Hva er ditt beste tips til en som er ansvarlig for grafisk design i en forening?

Kristin: Mitt beste tips er å lære av andre! Ta med magasin, flyers eller andre grafiske produkter du liker og prøv å finne ut hva som har gjort dem så bra. For å få grep om designprogrammene vil jeg anbefale å se på youtube videoer og bare prøve deg frem. Man trenger ikke alltid ende opp med noe bra, man lærer masse av å bare leke.

Hvorfor er det lurt å delta på kurset deres?

Tina: På regnskapskurset lærer du alt du trenger for å kunne starte med å føre foreningens regnskap og sette opp et budsjett. Vi går gjennom hvordan sette opp et regnskap i praksis, og du får med deg en Excel-mal som er pedagogisk og oversiktlig.
Kristin: Jeg vil anbefale kurs hos oss for å få en innføring i hvordan man tenker som designer og bli kjent med de tre viktigste programmene.

Se kursene Tina og og Kristin holder, og mange andre kurs, i kurskalenderen vår.
Alle kursene er gratis og holdes eksklusivt for aktive i studentforeninger.

Ukategorisert