Vi snakker selvfølgelig om Foreningsdagene i august!

Foreningsdagen på HiOA er 18. august – meld på foreningen din her!
Foreningsdagen på UiO er 22. august – meld på foreningen din her!

I august blir det tradisjonen tro Foreningsdager på HiOA og UiO. Foreningsdagen er en messe hvor alle foreningene samles på ett område for å rekruttere nye medlemmer til foreningene sine. Hver forening lager en stand og bruker alle triks i boken for å vise seg fram på best mulig måte. De mest ambisiøse kan også ha oppvisning på et eget område – perfekt for idrettslag, dansegrupper og andre foreninger som driver med noe visuelt.

«Å stå på stand under Foreningsdagen er å konkurrere med hundre andre foreninger om oppmerksomheten. Derfor må dere være forberedt.»

Foreningsdagen 148

Kristianiastudentenes Haandbryggerlaug. Foto: Helge Skivenes

Vi utfordrer dere til å gjøre så mye som mulig ut av standen deres – begynn planleggingen allerede nå før sommeren! Tenk ut alle mulige måter dere kan vise foreningen frem på en original måte – å stå på stand under Foreningsdagen er å konkurrere med hundre andre foreninger om oppmerksomheten. Derfor må dere være forberedt. Så gjør fremtidige dere en tjeneste og lag brosjyrene og plakatene allerede nå.

«Nøkkelen er å finne trekkplasteret som er relevant for din forening»

Standarbeid er forresten mye mer enn plakater og brosjyrer.

Alle har plakater, men bare din forening deler ut selvdyrkede gulrøtter eller tilbyr crashkurs i salsa på 30 sekunder. Eller kanskje dere bør bygge en miniatyrlabyrint, la de besøkende svare på en quiz eller prøve VR-briller? Mulighetene er endeløse, men nøkkelen er å finne trekkplasteret som er relevant for din forening. Og ikke glem å bake kake! Forbipasserende stopper mye lettere opp når det er kake og snacks tilgjengelig.

«Stand er skikkelig gøy! Og det er utrolig viktig for høstens rekrutteringsprosess.»

OSI Lacrosse. Foto: Helge Skivenes

HiOA Lacrosse. Foto: Helge Skivenes

Poenget er: Stand kan være skikkelig gøy! Og det er utrolig viktig for høstens rekruttering. Etterpå kommer selvfølgelig oppfølging av alle som var interesserte. Dere må avholde informasjonsmøte og velkomstfest for å få de nye inn i foreningen, men det hele starter altså her. Med standen deres og de nye studentene på Foreningsdagen. Så gjør dere selv en tjeneste og start planleggingen nå. Det første steget er å melde seg på:

Foreningsdagen på HiOA er 18. august – meld på foreningen din her!
Foreningsdagen på UiO er 22. august – meld på foreningen din her!

Fristen for å melde på foreningen din er 1. juni.

Under Foreningsdagene vil prisene for Årets Forening bli delt ut. For å ha muligheten til å vinne heder, ære og en stor pengepremie må dere nominere dere selv. Les mer om Årets Forening og nominering her.

PS: Vi holder forresten kurs i rekruttering og stand. Perfekt for dere som vil ta rekrutteringen til neste nivå eller trenger litt ekstra inspirasjon!

PPS: Her er en film fra Foreningsdagen på UiO i fjor, laget av OSTV:

Arrangement, Nyttige tips, Semesterstart