Kunnskapsløfterne ble startet opp våren 2014 og er en relativ ung forening. Til tross for dette har de allerede rukket å gjøre seg bemerket på HiOA.

Av Erle Inderhaug og Helge Skivenes

SiO møtte Andreas Bratsberg (leder) og Sunniva Bråten (økonomiansvarlig) fra Kunnskapsløfterne en tidlig mandags morgen. Kunnskapsløfterne er en linjeforening for grunnskoleutdanningen ved HiOA. De forteller at de ønsket å starte en forening slik at lærerstudentene kunne bli kjent på tvers av trinn. «Foreningen ønsker å skape en arena der man kan møte andre studenter ved grunnskoleutdanningen», sier lærerstudentene.

Lederduell

Leder i kunnskapsløfterne, Andreas Bratsberg forteller engasjert om foreningens oppstart

Foreningen hadde en spennende oppstart. På Kunnskapsløfternes aller første allmøte i vår fikk de to lederkandidatene like mange stemmer. Det hele endte med loddtrekning for å avgjøre lederduellen. Som om ikke det var nok, måtte de også stemme – to ganger – over navnet på foreningen. Snakk om engasjert gjeng.

Siden den gang har det gått slag i slag. Foreningen har stått på stand for å rekruttere aktive medlemmer, arrangert fester og kanonballturneringer. Sunniva og Andreas kan fortelle oss at det er mye arbeid knyttet til det å starte opp ny forening, men at det absolutt er verdt all jobbingen. «Det er helt klart verdt det når vi ser at folk blir kjent med hverandre. Det er jo akkurat det vi har jobbet for».

Rock the microphone

De vektlegger at foreningen skal være åpen for alle lærerstudenter som har lyst til å være med. De ønsker å få til både faglig og sosiale arrangement. I høst arrangerte Kunnskapsløfterne forelesning om barn og kjønn i samarbeid med linjeforeningen for barnehagelærerutdanningen. «Joel Baum fra Gender Spectrum kom og foreleste om kjønn, likeverd og aksept. Det var veldig interessant» forteller Andreas.

Ukens forening Kunnskapsløfterne 022 PS

Ved semesterstart arrangerte Kunnskapsløfterne 90-tallsfest på Samfunnet Bislet. Det var en stor suksess. Folk kledde seg opp i sine beste 90-tallsklær og det ble dansesirkel til Freestyler. «Folk slapp seg virkelig løs!», avslører lærerstudentene. Selv om festen kun var for nye studenter ved grunnskolelærerutdanningen ble den en så stor suksess at de måtte stenge dørene for andre studenter som også ville ta del i moroa. Flere klaget på at det ikke var noen lignende forening på deres utdannelse som stelte i stand slike fester. Sunniva forteller at det var jo litt kjipt å nekte folk adgang, men at de samtidig måtte prioritere sine egne studenter når det er begrenset med plass. Hun håper at flere studenter ved andre linjer på HiOA tar initiativ til å starte linjeforeninger slik at enda flere studenter får nyte godt av det sosiale tilbudet og det gode miljøet som følger.

Et bra studentliv

Andreas og Sunniva mener det viktigste med studentforeninger er at de kan bidra til et bra studentliv. «Fadderuken er bankers. Da er alle gira, men etter det dabber det av for mange. Det er ikke noe som tar opp tråden. Det fins jo studentbarer, men det er jo ikke sikkert at alle trives der. Vi ønsker å ta det et steg videre», », sier de to kunnskapsløfterne. Foreningen passer på å ha en bredde i arrangementene sine, for eksempel synes de at det er viktig at det også er alkoholfrie arrangement, slik som kanonballturneringen. De håper turneringen kan bli en tradisjon. Kunnskapsløfterne har med andre ord kommet for å bli.

Foreninger