25. april 2014

OSI Kubb

Den ferskeste foreningen i Oslostudentenes Idrettsklubb er utvilsomt også den hippeste og mest trendy, skal vi tro Eivind Straume, president og grunnlegger av OSI Kubb.

For de som ikke kjenner fenomenet, er kubb et av de sikreste vårtegnene i Oslos parker. I spillet konkurrerer to lag om å kaste trepinner for å velte motstandernes kubber. Det høres ganske enkelt ut, og det er det også.

Norges eneste

Eivind Straume forklarer engasjert reglene i kubb

I utgangspunktet var OSI Kubb bare en vennegjeng som likte å spille kubb, men som fikk høre at det var mange fordeler med å starte opp som forening innunder OSI. Etter et år som prøveidrett i OSI, ble de i 2014 så å si enstemmig tatt opp som fast idrett. De er ikke helt sikker, men det tror de kanskje er norges eneste organiserte kubb-lag. På det jevne er de rundt 15 aktive, men har vært hele 35 personer på trening og vil gjerne bli flere.

«Det er mange som blir overrasket av at kubb faktisk er en idrett» forteller Eivind når jeg møter ham like før trening, «de fleste tenker nok bare på kubb som en hagelek». Geologistudenten har baggen full av sylinderformede og firkantete trekubber som utgjør brikkene i den stadig mer populære parksysselen. Vi beveger oss ut på plenen mellom Sophus Bugges hus og Idrettsbygningen på Blindern der samlingen, som Eivind beskriver som en blanding mellom blodseriøs kubbtrening og avslapning, finner sted.

Ukens forening OSI Kubb 085Drømmen om VM

I dag er de seks stykker som har møtt opp og de bestemmer seg raskt for å spille guttene mot jentene. Eivind skritter opp banen, mens de andre plasserer kubbene. Den lille foreningen har et stort mål. De trener opp mot VM i kubb som holdes på Gottland hvert år. I fjor konkurrerte de, som eneste norske, mot totalt 144 lag. Dessverre ble de slått ut før sluttspillet, men Eivind har fått blod på kubb – i år går de for gull.

Veien dit er brolagt med mange solfylte ettermiddager i parker og på plenene på Blindern, kun avbrutt av strategiske grillsessions. Et moment som kan gi OSI Kubb fortinnet de trenger i VM er herdingen fra vintertreningene – som selvsagt også foregår utendørs. Eivind påpeker at selv om man kan få is i kubben, er det stor stemning også vinterstid. «Grilling, kubb og toddy hører sammen».

Kubbkongen er død, lenge leve kubbkongen!

Selv om de er gode på kubb, er de nok aller flinkest til å skape et godt miljø. Alle er velkommen på trening og det samholdet som er i fokus. Kubb er jo tross alt en selskapslek