Det som slår meg mest når det kommer til foreningslivet er hvor mye arbeid og engasjement studentene legger i foreningene. Visste du at det finnes fler enn en forening som driver med gaming? Eller at idrettsforeningen på medisinstudiet heter LIK? Lurer du, som meg, på hvem som driver de ulike foreningene?

IMG_6211-3Av Sigrid Mæhle Grimsrud Prosjektkoordinator for «Møteplasser for Foreningsaktive» i SiO Foreninger

Tidligere har jeg sittet i ulike verv i studentpolitikken, blant annet i Studentparlamentet, Velferdstinget, og Velferdstingets Kulturstyre. Det er fra Kulturstyret jeg kjenner foreningene aller best.

Da jeg satt i Kulturstyret gjennomførte SiO Foreninger «Operasjon HiOA». Det ga et enormt løft i antall søknader fra foreningene ved Høgskolen i Oslo og Akershus, noe som fortsatt er gjeldende i dag. SiO Foreninger gikk direkte inn i studentmiljøet ved Høgskolen og tok tak i de som allerede drev foreninger og de som ønsket å starte opp. I dag er det et stort foreningsmiljø på Høgskolen, og de har et samarbeidsorgan der lederne av foreningene møtes fast.

I 2016 skal jeg jobbe videre med arrangementene til SiO Foreninger. Det viktigste med arrangementene er å bringe foreningene sammen, sette pris på dem og fylle på med ny inspirasjon og energi. Nettverksbygging er noe SiO Foreninger er opptatt av, både mellom enkeltstudenter, men også gjerne foreninger imellom. Noe av det mest verdifulle jeg har med meg videre fra studentpolitikken, er nettopp nye venner og kontakter. Dette er noe man definitivt også får ved å være med i en forening. En møter folk man kanskje aldri ville møtt ellers fordi man har valgt forskjellige studier på ulike institusjoner, med ulike mål og planer for arbeidslivet.

(…) ulike foreninger treffer på de samme utfordringene

Arbeidet med møteplasser for foreningsaktive hos SiO Foreninger starter med mye research og forarbeid for å finne fram til hva foreningene ønsker av felles arrangementer. Det blir en utfordring å sette sammen individuelle ønsker til et eller flere felles produkter som også er relevante for fremtiden. Likevel er det ofte ulike foreninger treffer på de samme utfordringene lokalt, og det kan være temaer det er verdt å løfte. Ved siden av alle kurs som SiO Foreninger tilbyr er det viktig å benytte muligheten for å løfte temaene som en aktør på vegne av- og i samarbeid med foreningene.

SiO er en stor aktør med mange tjenesteområder som gjør at det ligger mye potensiale i å samarbeide på tvers av områdene. Kanskje det er tid for arrangementer i samarbeid med SiO Helse eller SiO Athletica? Kompetansen som ligger i studentsamskipnaden er den fremste når det gjelder å forstå og støtte studentene i en ellers kaotisk og tidspresset hverdag. Og ikke minst å knytte dem tettere sammen.

Jeg gleder meg til å vise dere større og mindre arrangementer i regi av SiO Foreninger gjennom året!

Ukategorisert