4. juli 2013

STUDiO-tid

Av Nicolai Solheim, Leder for Studio, Studentfestivalen i Oslo

Et nytt semester er rett rundt hjørnet. Det innebærer nye utfordringer, nye venner – og ikke minst en feiende, flott studiestart.

Tanken var egentlig å dedikere dette innlegget til å hedre de som jobber et år frivillig for å gi Oslos studentmasse den beste studiestarten tenkelig, men valget falt heller på å dra frem mangfoldet og  studentlivet i Oslo. For, vi er heldige. Vi har studentforeninger og tilbud for enhver. Enten det er nerden, sportsnarkomanen – eller kunstneren. Og det er kanskje nettopp disse tilbudene som skal til for å gi studietiden det lille ekstra dyttet i riktig retning.

Noen har allerede stiftet godt bekjentskap, men for  mange kan de første to ukene være et genuint mareritt. Tigerstaden – som Bjørnstjerne kalte Oslo en tid tilbake  – oppfattes ikke nødvendigvis som en stolt studentby. For studenter som kommer utenbys fra kan opplevelsen være kald, lumsk og ensom, og det er vår – studentenes – oppgave å gjøre Oslo til den stolte studenthovedstaden! Enten det er gjennom tilrettelegging, eller inkludering i studentmangfoldet.

Det er nettopp her  mitt engasjement i Det Norske Studentersamfund og Studentfestivalen i Oslo (STUDiO) blir relevant.  STUDiO er Norges største årlige studentfestival og arranges i år 12. – 24. august.

Altså under fadderukene på de fleste akkrediterte institusjoner i Oslo. Det vi tilbyr er et spennende og variert program med alt fra konserter og fester til debatter og foredrag. Alt dette gjør vi i håp om å gi både nye og gamle studenter en feiende flott start på semesteret under de aller beste forutsetninger.

Når dette er sagt, så er det ikke bare STUDiO som tilrettelegger studietiden for Oslos studentmasse. Det er en skog av åpne foreninger som gjør nettopp dette og  tar aktiv del i festivalen. Og alt dette baserer seg på frivillig drift der personene bak dette er  studenter – som deg og meg.

Felles for alle er uansett at det er den første tiden som student man stifter bekjentskap. En opplever en helt ny verden og får venner for livet! Det er ikke til å legge skjul på at en forening er et veldig greit sted å starte om man ønsker nye venner og et sosialt miljø.

Kanskje man til og med finner den store kjærligheten i løpet av denne kjernetiden.

Det blir sagt at studietiden er den beste tiden, så hvorfor ikke gjøre det beste ut av det? Min oppfordring til deg som student er at du ikke må være redd for å ta kontakt, slå av en prat eller si hei.

Engasjer deg i studentmangfoldet. Enten det er innen politikk, kultur, akademisk eller sosialt. Hva har du å tape?

Og til deg som har studert lenge. Du husker kanskje hvordan det var å sette foten på en ny institusjon? Hjelp oss med å gjøre dagen bedre for Oslos nye studenter. Det er ikke ditt ansvar å være fadder disse to ukene, men det er utrolig hva ett smil og ett «hei» kan gjøre.

Med ønske om en feiende flott studiestart!

nicolaisolheim01

STUDiO skal være arenaen der man blir kjent, har det gøy og får en smak av det hovedstaden kan by på når studentene går sammen. Mitt mål for STUDiO er å samle studentene på tvers av studiested og gi dem den beste studiestarten tenkelig.

Nicolai Solheim, festivalsjef

Studentfestivalen i Oslo

PS. Program og mer informasjon om STUDiO blir publisert fortløpende på www.studiofestivalen.no, følg festivalen på  facebook.com/studiofestival og twitter.com/studiofestival

Fotograf: Glenruben Engen Larsen