Selv om jul gjerne betyr ferie eller jobb for deg som student, kan det være greit å holde foreningen i litt aktivitet gjennom jula. Det trenger ikke koste så mye energi, og kan gi deg litt ekstra å gå på når foreningen starter opp for fullt i 2017.
Her er seks tiltak foreningsaktive kan gjøre i juleferien, med eller uten resten av foreningen. Prøv dere frem – julen kan være tiden for å tenke kreativt!

Kakaonach

Det er ofte studenter igjen i byen etter at eksamenstida er over. Dette er en gylden mulighet til å bruke litt ekstra tid på å bli kjent med de andre i foreningen, eller kanskje bare roe ned sammen. Man må ikke alltid planlegge så nøye, forsøk å slenge ut en åpen invitasjon til en kopp kakao og se hva som skjer.

Tombola

Det er gøy å få prøve seg. Kan foreningen lodde ut «styreleder for en kveld»? Man vinner å være styreleder på et av møtene i neste semester, samt en kaffe med forberedelse i forkant av møtet sammen med sittende styreleder. Hvordan man vinner er opp til dere, kanskje med loddtrekning på julefesten?

«Det de gjorde med sin forening er kanskje ikke gjort på 30 år, så det er bare å samle vintage ideer og ta med til nytt semester i 2017!»

Challenge accepted

Bildekonkurranse! Om å gjøre å ta det beste forsidebildet til foreningens Facebook-side. Stjerneskuddskrift, snøengel og partyhatt er innafor.

Spør onkel Tore

Visste du at «onkel Tore» var aktiv i en studentforening da han var ung på åttitallet? Spør ham, da vel! Han kan helt sikkert fortelle en og annen god eller dårlig opplevelse fra studietiden. Det de gjorde med sin forening er kanskje ikke gjort på 30 år, så det er bare å samle vintage ideer og ta med til nytt semester i 2017!

Styrekaffe

Om foreningen eller styret ikke har lagt møteplan for våren og ikke har tid til å gjøre det før jul, ikke fortvil. Noen ganger strekker ikke tiden til. Det dere kan gjøre er å sette en dato og tid for når styret skal møtes første gang etter jul og ta det derfra. Det trenger ikke være et styremøte, men kanskje bare at man spiser lunsj sammen eller tar en kaffe. Ingen forberedelser nødvendig! Dette skaper god stemning og er en grei start på et nytt semester.

«Forsøk å slenge ut en åpen invitasjon til en kopp kakao og se hva som skjer.»

La andre insje

I en forening med flere aktive enn styret er det ofte stort sprik med tanke på tid og energi til arrangementer. Derfor kan det være lurt å høre med foreningen om det er noen som ønsker å ta initiativ til det aller første som skal skje etter jul, slik at styrets kapasitet ikke nødvendigvis går utover foreningens aktivitet. Om det er noen som vil ta insj, la dem!

Kanskje du har noen flere ideer til hva man kan gjøre i foreningen? Send inn dine tips til foreninger@sio.no eller kommenter under.

Les mer om Oslos studentforeninger på Foreningsbloggen.

Nyttige tips