Semesterstart er over og unntakstilstanden som har rådet de siste ukene letter. Et par uker med foreningsfri før man tar fatt på resten av høsten kan nok friste, men skal dere få mest mulig ut av innsatsen dere har lagt ned er det beste å holde kontinuiteten oppe.

Oppfordringene fra oss for å gjøre styrearbeidet til noe mer enn et pliktløp er å bli kjent med hverandre i styret og bli klar over foreningens behov. I tillegg kan du gå på våre kurs for å få inspirasjon og verktøy til å gjøre foreningshverdagen så enkel som mulig. Bruk ressursene rundt deg til å få trygghet i vervet ditt, tenk på at du lærer noe nytt og sørg for å ha det så morsomt som mulig med resten av foreningen.

Vi har samlet noen smakebiter fra kurs og arrangementer vi holder i høst, så om du er ny i et styre eller som leder, eller om dere har fått mange nye medlemmer «over natten», bør du lese videre!

«Sørg for å ha det så morsomt som mulig med resten av foreningen»

Er du ny i et styre?

Disse ukene har dere mulighet til å organisere styrearbeidet skikkelig. Kjenner dere hverandre ikke så godt fra før så start med å gjøre noe gøy sammen. Før det går for lang tid er det også viktig med noen forventningsavklaringer; alle bør være enige om hva som er forventet at de bidrar med, hvor mye tid man skal legge i forenings- og styrearbeidet og hvilke mål foreningen jobber med dette semesteret. Vi har laget et nytt kurs som er myntet på (nye) styremedlemmer: Ny i styret. Kurset varer en time og vi går igjennom hvordan styrearbeid kan organiseres godt og snakker en del om samarbeid og hva det vil si å sitte i et styre. I tillegg forsøker vi å svare på de spørsmålene du måtte ha som nytt styremedlem.

«Alle bør være enige om hva som er forventet at de bidrar med, hvor mye tid man skal legge i forenings- og styrearbeidet og hvilke mål foreningen jobber med dette semesteret»

Styrearbeid fra Lederdult våren 2016. Foto: SiO Foreninger/Linn Seime Pettersen

Er du ny som leder?

Som leder kan du nå iverksette prosjekter både for å utvikle foreningen og lage nye arrangementer. Du har tid og mulighet til å lytte til ideer fra resten av foreningen og til å finne formen for din egen del. Som leder i en forening har du et styre å lene deg på, men det er også en del oppgaver som er ditt ansvar alene. Vi har i lang tid hatt et helgekurs for foreningsledere der ulike aspekter av det å lede en forening blir grundig gjennomgått. Det skal vi selvfølgelig også ha dette semesteret, men vi supplerer tilbudet til dere med lederansvar med timeskurset Ny som leder. Har tar vi for oss hva som er dine oppgaver og ansvar knyttet til lederrollen og kurset er åpent for alle med lederansvar.

«Som leder i en forening har du et styre å lene deg på»

Fra kurset "Ny som leder". Foto: SiO Foreninger/Linn Seime Pettersen

Fra kurset «Ny som leder». Foto: SiO Foreninger/Linn Seime Pettersen

Har dere fått mange nye medlemmer?

Vi samlet inn nesten 1800 epostadresser fra studenter som vil være med i en forening på Foreningsdagene på HiOA og UiO, og forhåpentligvis har dere fått opptil flere nye alle sammen. En av styrets aller viktigste oppgaver i ukene vi er inne i nå er å lage et system for å beholde de nye. Start med å ta en gjennomgang i foreningen – hva trenger dere at de nye medlemmene bidrar med? Pass på at nye frivillige får god opplæring og har noe å gjøre i foreningen. På Lunsjpåfyll får dere lunsj og temaet denne gangen er nettopp hvordan man beholder nye medlemmer, noe vi håper er aktuelt for flere foreninger på denne tiden av året. I tillegg holder vi kveldskurset Rekruttering og tilhørighet to ganger i løpet av høsten!

«En av styrets aller viktigste oppgaver i ukene vi er inne i nå er å lage et system for å beholde de nye»

Lagre

Kurstilbud, Nyttige tips