Med 8. mars like om hjørnet er det på sin plass å møte en studentforening som ble stiftet på selveste kvinnedagen i 1991. Foreningen det er snakk om er Femmes Fatales, jentekoret på BI. Famfa, som de selv kaller seg, består av 17 kvinnelige studenter som ledes av Marte Mosen. Jeg møter henne sammen med korets økonomiansvarlige Ingjerd Dalvang like før øving. Som en av svært få foreninger som ikke er underlagt Studentforeningen BI Oslo (SBIO) er de litt på siden av det øvrige foreningslivet på handelshøyskolen. Ikke at det legger noen demper på stemningen.

Fristed

Koret møtes hver onsdag for å øve i to timer. To timer, som er mer enn bare sang. For de travle studentene er det to timer med avkobling fra studier og alle andre eksterne stressfaktorer. På øving kreves det full konsentrasjon og blir på den måten et mentalt fristed fra alt annet.

For det er jo ikke bare sang de driver med heller. Femmes Fatales er en forening som setter det sosiale i sentrum. De synger mest for gøy. Det beste med koret er det gode samholdet mellom jentene. De har nulltoleranse for baksnakking og jobber aktivt for at det ikke skal være noe skille mellom nye og gamle medlemmer. Som Marte sier, de er et ”morrokor”. Et eksempel er legenden om at tre sangere fra koret uanmeldt avbrøt en forelesning BI da de plutselig kom inn i rommet, sang nasjonalsangen og gikk ut igjen.

Viva!

Stort sett lager de sine egne tekster til allerede kjente hits – tekster som fort kan ha et noe … annerledes preg enn originalen, som for eksempel denne her:

Marte og Ingjerd tror at det beste med koret – og foreninger generelt – er at man får noe utenfor studiet. En sjanse til å få seg venner og knytte bånd, samtidig som man viser på CVen at man takler flere prioriteringer og ansvar. Femmes Fatales gjør en fantastisk innsats for studiemiljøet blant jentene på BI, og vi i SiO Foreninger ønske dem alle hjertelig til lykke med både burs- og kvinnedagen 8. mars.