7. februar 2014

HiOA Lacrosse

Lacrosse spilles med hjelm, rustning, hansker, armpads og den karakteristiske stick'en

Lacrosse spilles med hjelm, rustning, hansker, armpads og den karakteristiske stick’en

Jeg befinner meg på en lav gymbenk tett inntil ribbeveggen i gymsalen på Høyskolen i Oslo og Akershus (HiOA). Rundt meg dundrer knallharde gummiballer veggimellom med en fart på inntil 130 kilometer i timen. Jeg forsøker å gjøre meg så liten som mulig. Ved siden av meg sitter ingeniørstudenten Lars Magnus Ballangrud parat med en liten plastikkhåv for å blokkere eventuelle baller på avveie. Han har rustning på.

Det har ikke jeg.

Krigens lillebror

Lars Magnus er nemlig leder for HiOA Lacrosse. Ett av to studentlag i Oslo som driver med sporten som inkaene, ifølge wikipedia, kalte for «krigens lillebror». Navnet passer. Lacrosse er en svært intens fullkontaktsport. Det kan minne litt om ishockey, bare at pucken er byttet ut med en ball som bæres og slynges av all kraft ved hjelp av en karakteristisk stick eller crosse (som strengt tatt ser ut som kjærlighetsbarnet til et dørslag og et kosteskaft).

Lars Magnus Ballangrud er leder for HiOA Lacrosse

Norgesmestre

HiOA Lacrosse oppsto etter at noen av studentene ved Høyskolen hadde vært på utveksling i USA, der de fikk mersmak av den stadig mer populære sporten. Etter en sped start i Frognerparken ble foreningen stiftet i 2010 og har raskt blitt en av de mest aktive på hele HiOA. Med treninger to ganger i uken for både herre- og damelaget er de i full gang med oppladningen til NM i Lacrosse som avholdes i mars. Nå skal det sies at Lacrosse ikke akkurat har blitt en nasjonal folkesport helt enda, men det er likevel stas at «Queens», damelaget til HiOA Lacrosse har to NM-gull å skryte av (tre om du teller med den gangen det bare var to lag i hele turneringen).

Høy intensitet i gymsalen på HiOA

Kos og kaos

Samtidig er ikke merittene det viktigste i HiOA Lacrosse. De spiller for å vinne, men Lars Magnus forteller at det beste med foreningen er det sosiale miljøet. Spillerne er en sammensveiset gjeng, og fellestreningene for dame- og herrelaget gjør at alle blir kjent med alle. I tillegg er det fester, julebord og hytteturer som Lars Magnus nekter å beskrive noe mer utfyllende enn «kaotisk og legendarisk».

Foreningen har jobbet hardt for å skape en arena for alt utenom studiene for studentene på høyskolen. Medlemmene får venner og knytter bånd på tvers av fagmiljøene. Samtidig holder de seg i form, har det gøy, opplever mestring og kan delta på mange sosiale arrangementer. Lars Magnus går så langt som å hevde at HiOA Lacrosse har det beste sosiale miljøet på hele høyskolen.

Mon tro hva Samfunnet Bislet har å si om det?

Ukens forening hioa lacrosse