De er morkne, sure og liker generelt ikke folk. Hvordan de tåler hverandre er i bunn og grunn et mysterium. Jeg har tatt turen til SV-fakultetet der jeg møter Misantropene – en forening bestående av desillusjonerte sosialantropologer og statsvitere som har lest for mye internasjonal politikk. Leder, og sjefsmisantrop Bjørn Blærefjøs, kommer selv fra utviklingsstudier og forklarer hvorfor Misantropene var riktig forening for ham.

«Jeg har vel strengt tatt aldri likt andre mennesker og introfaget på Utviklingsstudier viste jo bare at folk generelt er noe dritt» forklarer han mens han tar en slurk av kaffen som viser seg å være i fra i går «Æsj» fortsetter han mens han spytter i en plastplante. «Her i misantropforeningen forstår vi hverandre, her nede holder vi kjeft og prøver så godt vi kan å ikke prate for mye». Han viser til det lille kontoret vi befinner oss i, godt unna alskens sollys og fuglekvitter i kjelleren på fakultetet.

Bjørn forklarer at de er godt fornøyd med kontorene, den dårlige luften gjør at de lettere klarer å unngå spøking og annet fjas, og gir dem nok av tid til å fundere over sin misantropi. «Det eneste problemet» påpeker Bjørn «er studentkjelleren U1 rett borti gangen der det stundom er både fest og moro. Det liker vi ikke».

Utenom å sitte på kontoret (helst alene) liker Bjørn å gå tur med hunden sin Ulv. Jeg spør om hunden er oppkalt etter Fantomet sin hund som heter det samme. Bjørn vil ikke svare. Han vil heller snakke om de mange arrangementene som de har planlagt det kommende semesteret. Vårsemesteret er et tøft semester for Misantropforeningen med mye frafall siden mange av foreningens medlemmer blir lurt ut av sollys og utepils.

«Derfor» forklarer Bjørn «er vårt hovedformål å holde misantropi på dagsorden, også om våren». Det er ikke lett, men for misantropiforeningen skal det heller ikke være det. «Vi liker helst at ting er litt vanskelig» avslutter Bjørn før han vennlig men bestemt geleider meg ut av kontoret.

Det var visst nok medmenneskelig kontakt for denne gang.

… Og jeg fikk ikke lov til å ta bilde av dem. Tegning kommer.

Oppdatering 2. april: Selvfølgelig står det ikke så dårlig til. I alle fall ikke som vi vet om….

2april