21. februar 2014

OSI Langrenn

Klar til dyst

På dagtid er 28 år gamle Sindre Stub en helt vanlig doktorgradsstipendiat i materialkjemi. Men når nettene blir lange og den kalde fine tida setter inn drar han på seg kondomdressen og tar turen til Sognsvann som leder for OSI Langrenn. En gjeng som, i motsetning av hva man kanskje skulle tro, ikke sitter klistret foran OL for å få med seg gulljakten til de norske utøverne.

«Neeeei» sier Sindre og drar litt på det «man kan jo ikke sitte inne foran skjermen hele dagen. Man må jo komme seg ut i sporet».

70-30

For det er i sporet OSI Langrenn trives. Sindre beskriver aktiviteten i foreningen som ca 70 prosent trening og 30 prosent sosialt. Det er jo gøy å gå på ski sammen, og de arrangerer hytteturer og treningssamlinger, men det er treningen som er hovedfokuset.

Det er ikke rart man trives i sporet

Samtidig, forteller Sindre, er det langt ifra verdenseliten som samles til fellestrening på Sognsvann tirsdager og torsdager. Foreningen er åpen foralle, men det er jo en helt klar fordel om man er litt aktiv på ski, slik at man klarer å holde tritt på treningen.

Amatører

For de er jo amatører. Selv om de arrangerer klubbmesterskap i Holmenkollen og tidvis sender løpere til renn som Birkebeineren, har de ikke som mål å være best. Til det kreves det for mye satsning. OSI Langrenn har heller som fokus at alle skal ha en bra trening. De hjelper hverandre til å få ut det lille ekstra. Som del av Oslostudentenes Idrettsklubb (OSI) fokuserer de på et treningsopplegg for den gjengse student, og da blir det fort for omfattende å ha som mål å være best.

Utenom sesongen, eller når snøen lar vente på seg, trener de på rulleski, men også med staver i motbakkeløp for å holde formen året rundt. Vinterstid hyrer de inn instruktør for å lede treningene, men på sommeren er det Sindre og de andre i styret som tar styringen.

OSI Langrenn er foreningen for deg som er ute etter trening, liker bortoverski og som gjerne vil bli flinkere i sporet. Ta en titt på osilangrenn.com om du har lyst å være med.

OSl - langrenn