21. mars 2014

Start UiO

Jeg rusler forbi Forskningsparken for å møte Start UiO på institutt for informatikk. Foreningen er ikke – som du kanskje tror – studentlaget til et fotballag fra Sørlandet. Da har de mer til felles med selve Forskningsparken, eller Oslo Innovation Center som det heter på engelsk. For det er innovasjon og entreprenørskap Start UiO driver med.

Som del av Start Norge, som er en landsdekkende studentorganisasjon, jobber Start UiO med å få studenter til å tørre å satse på egne ideer. De er opptatt av å forene akademia med entreprenørskap og skapervilje. Jeg møter leder Andreas Gorm Tungland sammen med Simen O. Sopp, Karoline B. Henriksen og Stian Sørhaugen som utgjør resten av styret. Av de tre lokallagene som finnes i Oslo er Start UiO trolig det minste, men det skorter ikke på ambisjonene av den grunn. Andreas forteller at de har som mål å bli minst like store som søsterforeningen Start NTNU i Trondheim som er virkelig svære.

Det handler ikke om størrelsen

Leder og nestleder forteller at de gjerne vil ha flere medlemmer

Men det er ikke som om de lider av å være små. Snarere tvert imot. Med et ekstremt engasjert styre og sterke samarbeidspartnere i andre Start-lag, bedrifter som Inven2 og universitetet får de til svært mye. UiO satser hardt på innovasjon og entreprenørskap og da er Start UiO en naturlig samarbeidspartner. Simen forteller at styrken til foreningen er den sterke organisasjonskulturen der folk faktisk gjennomfører det de sier de skal gjøre. På grunn av dette kan de skryte av å aldri ha avlyst et eneste arrangement.

Selv om de får til mye, vil de gjerne bli flere, slik at de kan gjennomføre mer. De rekrutterer imidlertid ikke helt ukritisk. For å kvalitetssikre nye medlemmer krever de et motivasjonsbrev. Andreas forteller at det er ikke så nøye hva som står i dette brevet – det viser først og fremst at man er motivert nok til å legge ned litt arbeid.

Hiv og hoi

Det å være del av en landsdekkende studentorganisasjon har sine fordeler. Gjengen forteller blant annet om vannballongkrig på skuten til selveste Kaptein Sabeltann og fest på akvariet i Ålesund i regi av de andre lokallagene. Det blir mye reiser til de andre foreningene, men de har også ansvar for å være vertskap for alle sammen, noe som krever mye hardt arbeid i forkant. Denne kombinasjonen av hardt, ansvarlig arbeid og fest manifesterer seg plutselig når Simen (som for øvrig er fest- og økonomiansvarlig) bestemmer seg for å trekke ned buksen for å sprite opp photoshooten

Noe han også klarte:

Dere får unnskylde at bildet er litt uklart. Jeg lo ganske kraftig da jeg tok bildet

Dere får unnskylde at bildet er litt uklart. Jeg lo ganske kraftig jeg og